Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Визначення фінансової стратегії підприємства кондитерської промисловості в рамках аналізу його фінансової стійкості
    (2021) Роганова, Ганна Олександрівна; Ярина, Валентина Валеріївна
    Метою статті є застосування матриці Франшона та Романе на підприємстві харчової промисловості в рамках комплексного аналізу його фінансової стійкості та рівноваги. Аналізуючи та систематизуючи наукові праці багатьох вчених, було розглянуто еволюцію підходів до фінансової стратегії підприємства та з’ясовано, що побудова саме матриці стратегій Франшона та Романе дає можливість вчасно реагувати на необхідність зміни фінансової стратегії залежно від зміни умов його діяльності. У дослідженні для досягнення мети було вирішено такі завдання: визначення алгоритму розрахунку фінансових показників матриці; їх розрахунок за останні п’ять років діяльності досліджуваного підприємства; на їх основі – визначення типу фінансової стратегії; визначення факторів впливу на фінансові стратегії; розробка заходів щодо покращення фінансового стану за рахунок зміни фінансової стратегії. Об’єктом дослідження виступає ПрАТ «Вінницька кондитерська фабрика». Матричній аналіз діяльності підприємства за 2015–2019 рр. дозволив визначити подальшу траєкторію його розвитку. Показники господарської діяльності підприємства привели до зростання фінансового потенціалу, але водночас є очевидним обмеження поточної стратегії розвитку. Одержані результати щодо визначення фінансової стратегії підтверджуються попередньо проведеним аналізом фінансового стану . Застосування матриці стратегій дає можливість підприємству своєчасно приймати правильні рішення щодо комплексного використання всіх фінансових ресурсів, спрямованих на досягнення поточних і стратегічних цілей. Перспективи подальших досліджень полягають у визначенні впливу якості управління грошовими потоками підприємства на його ліквідність і платоспроможність. The article is aimed at applying the Franchon and Romane matrix at the food industry enterprise within the terms of a comprehensive analysis of the enter- prise’s financial sustainability and equilibrium. Analyzing and systematizing the scientific works of many scholars, the evolution of approaches to the financial strategy of enterprise was considered and it was specified that the construction of the matrix of strategies according to Franchon and Romane makes it possible to respond timely to the need to change the financial strategy depending on the change in the conditions of its activities. To achieve the goal, the research had to solve the following tasks: determining the algorithm for calculating the financial indicators of the matrix; their calculation for the last five years of activities of the researched enterprise; determining on their basis the type of financial strategy; determination of factors influencing financial strategies; development of measures to improve the financial condition by changing the financial strategy. The object of research is PrJSC «Vinnytsia confectionery factory». The matrix analysis of the company’s activities for 2015–2019 allowed to determine the further trajectory of the enterprise’s development. The indicators of economic activity of the enterprise led to an increase in financial potential, but at the same time there is an obvious limitation of the current development strategy. The obtained results as to determining the financial strategy are justified by a preliminary analysis of the financial condition. The application of the strategy matrix enables the enterprise to make the right decisions on the complex use of all financial resources aimed at achieving both the current and the strategic goals in a timely manner. Prospects for further research are to determine the impact of the quality of the company’s cash flow management on its liquidity and solvency.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний стан та проблеми розвитку підприємств готельного і ресторанного бізнесу
    (2013) Керанчук, Тетяна Львівна
    У статті проведено аналіз економічного стану і фінансових результатів функціонування підприємств готельного та ресторанного бізнесу. Розглянуто актуальні проблеми розвитку індустрії гостинності. Запропоновано можливі способи підвищення конкурентоспроможності та ефективності функціонування готелів та ресторанів. The article analyzes the economic situation and the financial results of the operation of enterprises of hotel and restaurant business. The actual problems of the development of the hospitality industry. The possible ways to improve the competitiveness and efficiency of the operation of hotels and restaurants.
  • Ескіз
    Документ
    Management of Working Capital as a Part of Financial Management
    (2014) Kulbach, Julia; Kovalchuk, Olga
    The article analyzes the definition and structure of current assets of the enterprise. It sets the optimum structure of assets to ensure the continuous production, getting a high financial results, that will increase the financial stability of the enterprise and increase the profitability of products and production.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз результатів діяльності підприємств харчової промисловості в світлі приєднання України до СОТ
    (2013) Лисенко (Звьоздочкіна), Олена Анатоліївна
    Проведений статистичний аналіз результатів діяльності підприємств харчової промисловості за 2008-2013 рр. Досліджена динаміка зміни результатів фінансової діяльності підприємств харчової промисловості в залежності від їх величини. Виявлені тенденції щодо зміни фінансового стану підприємств харчової промисловості в контексті вступу України до СОТ. The statistical analysis of results of activity of the enterprises of the food industry for 2008-2013 is carried out. Dynamics of change of results of financial activity of enter-prises of the food industry depending on their size is investigated. Tendencies concerning change of a financial condition of enterprises of the food industry are found in a context of the entry of Ukraine in the WTO.
  • Ескіз
    Документ
    Податковий облік цінних паперів і деривативів
    (2013) Духновська, Людмила Миколаївна; Редзюк, Тетяна Юріївна
    У статті розглянуто особливості оподаткування операцій із цінними паперами та деривативами, наведено ознаки їх фіктивності та фіктивності суб’єктів господарювання. Досліджено зміни ставки податку на прибуток для доходів, отриманих від продажу цінних паперів і деривативів. З’ясовано порядок оформлення фінансового векселя. The article describes the features of taxation of transactions with securities and derivatives, are the signs of their fictitious and fictitious entities. The changes tax rate for income derived from the sale of securities and derivatives It was found procedures for processing financial bill.
  • Ескіз
    Документ
    Теоретичні аспекти сутності управління фінансово-економічними результатами діяльності підприємства
    (2012) Говорушко, Тамара Андріївна; Арич, Михайло Іванович
    Розглянуто та розвинуто теоретичні проблеми формування категорій у сфері управління фінансово-економічними результатами господарської діяльності підприємства.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз формування фінансових результатів діяльності молокопереробних підприємств Київської області
    (2011) Гусєва, Юлія Михайлівна
    Формування фінансових результатів молокопереробних підприємств Київської області розглянуто з урахуванням зовнішніх та внутрішніх факторів впливу за період 2005 – 2009 рр. Досліджено основні причини збитковості регіональних виробників молочної продукції та конкретні шляхи їх подолання
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз фінансових результатів підприємств спиртової промисловості
    (2012) Говорушко, Тамара Андріївна; Лановська, Галина Іванівна
    Розкрито динаміку і структуру фінансових результатів підприємств харчової промисловості України, в тому числі спиртової. Сформульовано пропозиції, реалізація яких забезпечить зростання фінансових результатів підприємств спиртової промисловості.