Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Dynamics of changes in temperature of batch sterilizers with backpressure(2017) Klimenko, Oleg; Petrenko, Valentin; Tregub, VictorThe article describes the construction of dynamic subsystem logical and dynamic model for batch sterilizer with counter pressure needed for the construction of programmer. To describe the dynamic of counter-pressure autoclave is used mathematical method that takes into account the sequence of the autoclave. Modeling scheme for areas of heating and shutter, and cooling area are programmed in MatLab with the heat balance equation. There are circuit modeling temperature changes in blanks in areas of heaing and shutter speed and cooling section.Документ Визначення раціональних режимів роботи хлібопекарських печей(2016) Дідик, Володимир Петрович; Ковальов, Олександр Володимирович; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичПроведені досліджування роботи печей з рециркуляцією продуктів згоряння. Установлена залежність температури відпрацьованих газів від продуктивності печі. Величина витрати палива на холостий хід і коефіцієнт холостого ходу печі можуть бути використані в економічних розрахунках, пов'язаних із плануванням роботи печей і підтримки їх у гарячому резерві. Conducted investigation of the oven with recirculation of combustion products. The dependence of temperature exhaust gas from the furnace productivity. The value of fuel at idle and idle factor ovens can be used in economic calculations related to the planning of furnaces and support them in hot standby.Документ Проблеми теплового балансу парових і водогрійних котлів(2010) Виноградов-Салтиков, Володимир Олександрович; Марценко, Володимир Павлович; Федоров, Володимир ГавриловичПроведено аналіз усіх складових теплового балансу парових та водогрійних котлів. Показано, що треба розширити наукову роботу для розробки сучасних нормативів на ці складові. Для водогрійних котлів необхідно ввести ще одну витратну складову. The analysis of all components of the heat balance of steam and hot water boilers. It is shown that it is necessary to expand the research work for the development of modern standards for these components. For boilers must enter another costly component.Документ Выбор методики расчёта теплового баланса дрожжерастильного аппарата(1984) Николаенко, Владимир Федорович; Федоров, Владимир Гаврилович; Ладанюк, Анатолий ПетровичРассмотрен процесс подготовки воздуха и аэрации культурной среды в дрожжерастильном аппарате. Выбрана методика расчёта теплового баланса. The process of preparing the air and aeration of the cultural environment in the yeast growing apparatus was considered. The method of calculating the heat balance was chosen.