Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Оцінка тепломасообмінного обладнання шляхом імітаційного моделювання(2019) Черевко, Олександр Іванович; Маяк, Ольга Анатоліївна; Костенко, Станіслав Миколайович; Сардаров, Азіз МурадовичОсновним теплообмінним процесом запропонованого способу виробництва концентрованих продуктів з овочевої сировини є уварювання соку у вакуумвипарному апараті періодичної дії з удосконаленою конструкцією парової мішалки та сушіння відокремлених вичавків у вакуумній вібраційній сушарці. Мішалка являє собою спіральну металеву трубчасту конструкцію з можливістю підведення в її орожнину пари. У результаті проведених експериментів досліджено залежність коефіцієнта тепловіддачі від числа обертів розробленої мішалки, аналіз якої дав змогу визначити ефективність використання нової конструкції перемішувального пристрою. Шкребки розташовані на спіралі таким чином, що вони блокують один одного під час руху. При обертанні змішувача шкребки переміщуються, утворюючи гвинтову поверхню, що запобігає прилипанню виробу, усуває застійні зони, в результаті чого забезпечується температурне вирівнювання та рівномірний перебіг процесу. У результаті експериментів досліджено залежність коефіцієнта тепловіддачі від кількості обертів розробленого змішувача, що дало змогу визначити ефективність використання нової конструкції змішувача. Це стало практичним підґрунтям системно-динамічного моделювання зміни температурного поля під час уварювання овочевого соку. Результати імітаційного моделювання отримано з використанням програмного комплексу системного аналізу Vensim. Тривалість реального виходу на стаціонарний режим нагрівання контролювалася експериментально за умови використання вакуумвипарного апарата. Розроблено імітаційну модель процесу сушіння, яка показала, що продуктивність вібровакуумного сушіння вища, ніж вібросушіння у 1,67 раза, тобто на 67%, тож застосування вакуумування під час сушіння є доцільним. Результати фізичного та імітаційного моделювання доводять перспективність використання засобів системного аналізу для досліждення тепломасообмінних процесів. The main heat exchange process of the proposed method for the production of concentrated products from vegetable raw materials is boiling in a vacuum evaporator of periodic action with an improved design of the steam mixer. The mixer is a spiral metal tubular with the ability to pile into its cavity. The dependence of a heat transfer coefficient on the number of turns of the mixer, during the production of separate concentrates from vegetable raw materials has been determined. The efficiency of using device with a simple and reliable construction for mixing and heating viscous food products has been proved. It helps also to reduce the length of the product processing and improve quality of the finished product due to better mixing and intensification of heat transfer process by using spiral metal tubular designs for the supply of coolant, which contributes to the increase of the contact area of the product with heating elements. The scrapers are located on the helix in such a way that they block each other while driving. When rotating the mixer, the scrapers move near the surface of heat exchange wall of the apparatus, forming a screw surface, which facilitates the turbulization of the wall laminar layer of the product, which it prevents from sticking, eliminates stagnant zones, resulting in temperature equalization and uniform flow of the process. As a result of the experiments, dependence of the heat transfer coefficient on the number of revolutions of the developed mixer was investigated, the analysis of which allowed to determine the efficiency of the use of a new design of the mixing device. This became a practical basis for systematic dynamic modeling of temperature field changes during the boiling of vegetable juice. The simulation results were obtained using Vensim system analysis software. Duration of the actual exit to the stationary mode of heating was controlled experimentally by means of the vacuum evaporator. A simulation model of the drying process was developed, which showed that the performance of vibration vacuum drying is higher than the vibration drying by 1.67 times, by 67%, the use of vacuum during drying is advisable. Comparison of the results of physical and simulation modeling proves the prospect of the crystallization of system analysis tools for the study of heat exchange processes.Документ Обґрунтування раціональних конструктивних параметрів перемішуючого пристрою вакуумного горизонтального котла(2013) Чепелюк, Олександр Миколайович; Чепелюк, Олена Олександрівна; Матусевич, Р. Ю.Удосконалення конструкції робочого органу сприяє інтенсифікації процесу теплової обробки сировини при виробництві м’ясо-кісткового борошна. В результаті моделювання визначено раціональне значення ширини лопаті перемішуючого пристрою вакуумного горизонтального котла, що підвищує ефективність виробництва. мясокостной муки. Improving the design of your body helps to intensify the process of heat treatment of raw materials in the production of meat and bone meal. As a result modeling rational set the width of the blade stirring device vacuum horizontal boiler, which increases the efficiency of productionДокумент Исследование процесса осаждения в комбинированном сусловарочном аппарате(2010) Чепелюк, Александр Николаевич; Удодов, Сергей Александрович; Таран, Виталий МихайловичВопрос о дефекации пивного пюре (фракция хмеля и горячего разделения осадка белка) в гибридном сусловарочном аппарате рассматривается с воротами-крыльчатки смесителя. Здесь представлены результаты исследований влияния скорости вращения на качество сепарации. The question of beer mash defecation (hop fraction and hot protein deposit separation) in hybrid mashbrewing apparatus with gate-impeller mixer was considered. Here presented the researches results of speed of rotation influence on the separation quality.Документ Моделювання процесу теплової обробки технічної сировини у вакуумному горизонтальному котлі(2013) Матусевич, Р. Ю.; Терещенко, Олександр Андрійович; Чепелюк, Олександр МиколайовичУдосконалення режимів роботи існуючого обладнання сприяє інтенсифікації технологічних процесів, скороченню тривалості виробничих циклів та зменшенню втрат сировини. В результаті моделювання процесу теплової обробки технічної сировини визначено раціональне значення частоти обертання перемішуючого пристрою, що підвищує економічну ефективність виробництва і поліпшує якісні показники готової продукції. Work modes improvement of existing equipment contributes to the intensification of technological processes, shortening production cycles and reduce raw material losses. As a result, thermal processing simulation of industrial raw materials specified rational value of speed mixing device, which increases economic efficiency and improves the quality parameters of the finished product.