Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
20 результатів
Результати пошуку
Документ Practical aspects of modeling hydrodynamic characteristics in the system of pipeline valves(2020) Volodin, Sergiy; Mironchuk, ValeriyProper operation of control valves allows you to maintain the parameters of technological processes and increase the effect of juice purification and sugar yield, reduce the sugar content in molasses, reduce fuel consumption and milk of lime. Search for rational parameters. The technology of the control valve selection is offered in the work, on the basis of the analysis of the static characteristic of the working object. It is shown that when choosing the standard size of the valve according to the equations of flow and throughput characteristics, the operation of the valve is considered separately from the operation of the control system of flowing of modern sugar production. The technology of the control valve selection is offered in the work, on the basis of the analysis of the static characteristic of the working object. Empirical methods have been used to calculate the cost characteristics for evaluating the operation of control valves and shut-off elements. Models of the object of regulation on the experimental stand are investigated. The study of the transient process when emptying the working chambers proved the following - the time of the transient process depends on the initial pressure in the chamber, the volume and type of muffler installed on the exhaust of the regulator (creates additional resistance to working air during discharge). At an initial pressure of 5 bar, for V = 4 l at step change of a control signal, time of transient process at use of the muffler on an exhaust to 1,8s is accurately fixed. When reproducing the operation of the regulator without a muffler - the transient time is twice less. Правильна робота регулюючої арматури дозволяє підтримувати параметри технологічних процесів і підвищити ефект очищення соку і вихід цукру, знизити вміст цукру в мелясі, зменшити витрати палива витрати палива та вапняного молока. Пошук раціональних параметрів. Запропоновано технологію вибору регулюючого клапана в роботі на основі аналізу статичної характеристики робочого об'єкта. Показано, що при виборі типорозміру клапана за рівняннями витратних і пропускних характеристик, робота клапана розглядається окремо від клапана розглядається окремо від роботи системи керування потоком сучасного цукрового виробництва. В роботі запропоновано технологію вибору регулюючого клапана на основі аналізу статичної характеристики робочого об'єкта. Емпіричні методи були використані для розрахунку вартісних характеристик для оцінки роботи регулюючих клапанів та запірних елементів. Досліджено моделі об'єкта регулювання на експериментальному стенді. Проведено дослідження перехідного процесу при спорожненні робочих камер показало наступне - час перехідного процесу залежить від початкового тиску в камері, об'єму та типу глушника, встановленого на виході з регулятора (створює додатковий опір робочому повітрю при нагнітанні). При початковому тиску 5 бар, для V = 4 л при кроці зміни керуючого сигналу, час перехідного процесу при використанні глушника на виході до 1,8 с точно фіксується. Привідтворенні роботи регулятора без глушника - час перехідного процесу вдвічі менший.Документ Система керування машинами лиття під тиском(2013) Богушевський, Володимир Святославович; Антоневич, Ярослав КазимировичРозглянуто можливості автоматизації технологічного процесу лиття під тиском. За критерій управління було прийнято коефіцієнт первинного виходу відливок. Досліджено вплив різноманітних параметрів системи на стабільність роботи машини та шляхи їх корегування в процесі роботи. Розроблена система керування машинами ЛРІТ, яка показала поліпшення техніко-економічних показників роботи. The article describes the possibilities of the automation of the technological process of the die casting. The ratio of the initial casting transfer is taken as the criterion of the control. The influence of the various system parameters on the stability of the machine operation and the ways of their correction in the process are investigated. The control system of the die casting machines which showed an improvement of the technical and economic performance is developed.Документ Особливості трансформацій енергоматеріальних потоків у замкнених циркуляційних контурах(2017) Коваль, Ольга Володимирівна; Піддубний, Володимир Антонович; Соколенко, Анатолій ІвановичУ статті наведено інформацію, яка стосується оцінки теплових витрат на генерування вторинної пари і на повернення теплового потенціалу транс-формованої вторинної пари в режимі її конденсації сусловарильного апарату. Наведено значення термодинамічних параметрів і ефективності регенерації вторинної пари. Показана доцільність стоварення системи утилізації вторин-ної пари і її енергетичного потенціалу. Дана пропозиція стосується техно-логій, в яких генеруються матеріальні потоки пари, газів або їх сумішей. The article contains information relating to estimates of heating costs for the generation of secondary steam and return the heat capacity of the transformed secondary steam condensing mode of a brewing apparatus. The values of thermodynamic parameters and regeneration efficiency secondary steam. Expediency stovarennya secondary steam recovery system and its energy potential. This offer applies to technologies in which material flows generated steam, gases or mixtures thereof.Документ Компоненти теплообміну під час вільноконвективного охолодження моделі напівтуші(2017) Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Федоров, Володимир Гаврилович; Кепко, Олег ІгоровичСтаття присвячена проблемі зберігання м’ясної сировини. Відомо, що під час тривалого зберігання в м’ясі відбуваються зміни, які зумовлені його властивостями, умовами та термінами зберігання. Ці зміни призводять до втрат маси та якості продукції: відбувається зміна кольору м'язової тканини - в результаті зміни концентрації міоглобіну в поверхневому шарі (внаслідок випаровування вологи) і утворення метміоглобіну. Проблема зменшення втрат сировини та збереження якості має важливе значення в технології виготовлення м'ясних продуктів. В статті представлені дослідження щодо визначення інтенсивності процесів охолодження м’ясних моделей, що залежать від розмірів продукту, температури та швидкості повітря. В охолоджених м'ясних продуктах швидкість перебігу процесів, що впливають на якість, у багато разів менша. В статті досліджено динаміку густини теплового потоку під час холодильного оброблення зразків м’ясних продуктів. Доведено, що перенесення енергії за рахунок випромінювання не випиває на усихання м’яса. Таким чином, збільшення частки теплового потоку за рахунок випромінювання може сприяти зменшенню часу охолодження. Встановлено, що швидке охолодження м'яса забезпечує добрий товарний вигляд, тонку та стійку плівку підсихання, що сприяє подовженому терміну зберігання м’ясних продуктів. The article is dedicated to the aspects of meat raw materials preservation. It is known that during the long meat preservation, different changes are taking place. These changes are subject to meat peculiarities, term and time of preservation. They lead to a meat mass reduction and product quality deterioration: muscles tissue changes its color because of myoglobine concentration change in the upper layer (as a result of moisture evaporation) andformation of metmyoglobin. Problem of raw material loss reduction and quality preservation is very important in meat products technology. The article presents a research for determination of intensity of meat cooling models, which depends on product size, temperature and air velocity. Speed of the processes that impacts the quality of the meat is significantly lower in the cooled products. The subject of the article is a research of dynamic of the density of heat flow during the cooling of meat samples. It is proved that the energy transfer due to emission does not affect meat shrinkage. Therefore, increase of heat flow share due to emission could improve the cooling time. It is determined that the speedy cooling process of meat provides its good marketable conditions, persistent film ofpredrying that improves terms of meat products preservation.Документ Електромагнітний сепаратор барабанного типу(2015) Юхно, Михайло Іванович; Захаревич, Валерій Болеславович; Куєвда, Валерій Петрович; Куєвда, Юлія ВалеріївнаУ результаті огляду конструкцій шківних електромагнітних сепараторів виділено конструкцію електромагнітного сепаратора, який являє собою електромагнітну систему, що має нерухому обмотку постійного струму, барабан у зборі з концентраторами магнітного поля й електромагнітний екран. Особливістю розробленої конструкції є розташування електромагнітної системи по обидва боки барабана, що являє собою секторні виступи, кожний із яких має два сердечники, закріплені на боковинах, а також чотири котушки намагнічування, змонтовані по одній на сердечниках. Розроблено математичні моделі для визначення продуктивності і раціональних параметрів магнітної сепарації шківних електромагнітних сепараторів.Документ Енергетичні трансформації в харчових технологіях(2012) Соколенко, Анатолій Іванович; Костюк, Володимир Степанович; Васильківський, Костянтин Вікторович; Палаш, Анатолій АнатолійовичНаведена загальна оцінка енергетичних трансформацій, які мають місце в харчових технологіях. Вхідні сировинні потоки оцінюються результатом колообігу вуглецю і фотосинтезу різноманітної органіки, створенням носіїв хімічної енергії, представлена інформація щодо спроб використання гібридних конструкцій нанотехнологій. Оцінено перспективи енергетичних трансформацій і енергетичних накопичувачів на основі розчинених газів.Документ Енергонакопичувальні системи в харчових технологіях(2013) Чагайда, Андрій ОлеговичДослідженнями визначено особливості енергозабезпечення технологічних систем в харчових технологіях на основі сукупності замкнутих енергетичних контурів і енергетичних накопичувальних систем. Наведено схеми влаштування енергетичних накопичувальних систем.Документ Полиморфизм двойных молибдатов таллия (І) с редкоземельными элементами Er-Lu и Y(1978) Клевцов, П. В.; Перепелица, Александр Петрович; Голуб, Андрей МатвеевичИзучен полиморфизм двойных молибдатов Т1Ln(MoO4)2, Ln-Er-Lu, Y, методами рентгенографии; определены параметры элементарных ячеек кристаллических модификаций. Polymorphysm of double molybdates Т1Ln(MoO4)2, Ln-Er-Lu, Y, is investigated by methods of thermogrophy and hightemperature X-ray parameters of elementary cells of crystalline modifications are determinated.Документ Полиморфизм Т1Ln(MoO4)2, Ln-La-Ho(1977) Клевцов, П. В.; Перепелица, Александр Петрович; Голуб, Андрей МатвеевичМетодами высокотемпературной рентгенографии и термографии изучен полиморфизм Т1Ln(MoO4)2, Ln-La-Ho. Приведены параметры элементарных ячеек кристаллических модификаций. Polymorphysm of Т1Ln(MoO4)2, Ln-La-Ho, is investigated by methods of hightemperature X-ray and thermography. Parameters of elementary cells of crystalline modification are calculated.Документ Молибдат и вольфрамат четырехвалентного церия(1975) Перепелица, Александр Петрович; Максин, Виктор ИвановичCe+4(NO4)2 и Ce+4(MoO4)2 получены из водных растворов и нитратных расплавов. Их состав установлен химическим анализом. Соединения изучены методами термогравиметрии и рентгенографии, приведены значения параметров тетрагональной ячейки. Ce+4(NO4)2 and Ce+4(MoO4)2 are preparated into water solutions and nitrate melts. Its composition is determinate by chemical analysis. Compounds are inverstigated by methods of thermogravimetric and X-ray, parameters of thetraganal cell are calculated.