Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Investigation of the effect of vegetable powders into aqueous and oil phase in butter paste(2015) Vasheka, Oksana; Niemirich, Oleksandra; Petrusha, Oksana; Drozd, NataliaНаведено методику збагачення масляної пасти суміші природних мікроелементів насіння білого кунжуту та порошків з моркви та помідорів, одержаних шляхом сушіння холодним розпиленням у кількості 2%, 8% та 4% відповідно. На підставі аналізу мікроструктур вивчено структурні елементи, які утворювали компоненти рослин з жирною та водною фазами солоної масляної пасти, а також визначали розмір і розподіл крапель плазми. Методом мікроструктурного аналізу встановлено взаємодію компонентів рослинної сировини з жировою та водними фазами та масляною суміші, виявлено формування структури агломераційної сітки. Дослідження кристалізації жирової фази визначали за допомогою диференціальної скануючої калориметрії. Ці результати вказують на те, що є компоненти рослинної сировини, які змінюють кристалізацію жирової фази продукту. The paper presents a method of enriching buter paste complex natural mixture of micronutrients by a slurry of white sesame seeds and powders from carrot and tomatoes obtained by cold spray drying, in amounts of 2%, 8% and 4% respectively. On the basis of microstructure analysis, we studied the structural elements that formed plant components with the fat and aqueous phases salt butter paste, as well as we determined the size and distribution of droplets characterized by plasma product. The method of microstructure analysis of the interacting components of vegetable raw materials with fatty and aqueous phases and oil mixture revealed the formation of sinter mesh structure. The investigation of crystallization of fat phase was determined by differential scanning calorimetry. These results indicate that there are components of plant raw materials which alter crystallization of the fat phase of the product.Документ Моделирование теплообмена между ячейками сахарозы в условиях охлажденного раствора в процессе рекристаллизации по колебательному механизму.(2013) Дмитренко, Игорь Михайлович; Погорелый, Тарас МихайловичВ данной статье подаётся методика моделирования теплообмена между большей и меньшей ячейками межкристального раствора сахарозы с окружающим их раствором, при условии попадания ячеек в охлаждённую зону рабочего объёма аппарата. Полученные результаты в процессе моделирования теплообмена между большей и меньшей ячейками межкристального раствора сахарозы с окружающим их раствором, подтверждают ключевое положение теории процесса рекристаллизации по колебательному механизму, предложенной исследователями НУПТ The article deals with modeling of heat exchange between cells of sucrose mother liquor of different sizes contacting with each other and with the surrounding solution in conditions when the cells come into the cooled solution zone of vacuum pan working volume. The results obtained on modeling of heat exchange between cells of sucrose mother liquor of different sizes contacting with each other and with surrounding solution confirm the key provision of recrystallization process theory over the vibrational mechanism proposed by NUFT researcherДокумент Определение скорости нагрева большей и меньшей ячеек сахарозы в процессе рекристаллизации в зонах их контакта с перегретым раствором(2013) Дмитренко, Игорь Михайлович; Погорелый, Тарас МихайловичThe article deals with the heating rate determination method of the cells at heat exchange between the greater and lesser cells of sucrose mother liquor with their surrounding superheated solution based on the unsteady problems decision of heat transfer with inhomogeneous boundary conditions of the second kind by numerical methods using the software FlowVision. The results obtained on modeling of heat exchange between the greater and lesser cells of sucrose mother liquor with their surrounding superheated solution confirms using rightfulness of recrystallization process theory over the vibrational mechanism В данной статье предложено методику определения скорости нагрева ячеек при теплообмене между большей и меньшей ячейками межкристального раствора сахарозы с окружающим их перегретым раствором, на основе решения нестационарной задачи теплопроводности с неоднородными граничными условиями второго рода численными методами, с использованием программного комплекса Flow Vision. Результаты, полученные в процессе моделирования теплообмена между большей и меньшей ячейками межкристального раствора сахарозы с окружающим их перегретым раствором, подтвердили правомерность использования теории процесса рекристаллизации по колебательному механизмуДокумент Моделирование процесса рекристаллизации по колебательным механизмом на основе численных методов.(2013) Погорелый, Тарас Михайлович; Дмитренко, Игорь МихайловичThe article deals with modeling results of heat exchange between cells of sucrose mother liquor of different sizes contacting with each other and with the surrounding solution in conditions when the cells come into the heating solution zone of vacuum pan working volume. В данной статье приведены результаты по моделированию теплообмена между большей и меньшей ячейками межкристального раствора сахарозы с окружающим их раствором, при условии их попадания в перегретую зону рабочего объёма аппарата, для трёх трёхмерных областей, контактирующих между собой по идеальному закону теплообмена.Документ Моделювання теплообміну в процесі рекристалізації сахарози при уварюванні цукрового утфеля(2012) Дмитренко, Ігор Михайлович; Мирончук, Валерій Григорович; Погорілий, Тарас МихайловичВ даній статі змодельовано процес теплообміну між комірками міжкристального розчину сахарози різних розмірів за умови їх одночасного контакту між собою та з паровою бульбашкою, утвореної під час кипіння, за допомогою програмного комплексу FlowVision. На основі моделювання поглиблено теорію процесу рекристалізації за коливальним механізмом The article deals with heat exchange process between cells of sucrose mother liquor of different sizes contacting with each other and with a steam bubble formed during boiling modelled by the software FlowVision. It is improved recrystallization process theory for vibrational mechanism on the basis of modellingДокумент Вертикальні кристалізатори в цукровому виробництві(1995) Мирончук, Валерій Григорович; Гулий, Іван Степанович; Потельчак, В. А.; Плотнір, О. В.; Петров, С.Використання вертикальних кристалізаторів з подовженним терміном перебування в них утфелю при швидкості охолодження в межах 0,23 град./год. Забезпечує умови кристалізації, які сприяють одержанню якісних цукрових утфелів, поліпшують гранулометричний склад кристалів, забезпечують краще виснаження міжкристального розчину.