Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Development of the Algorithm of Determining the State of Evaporation Station Using Neural Networks(2016) Ladanyuk, Anatoly; Kyshenko, Vasil; Shkolna, Olena; Sych, MarynaFor the rational use of thermal resources with the help of optimal control of evaporation station at a sugar factory, it is necessary to carry out the operation control of the states of evaporation station, which is determined based on the current assessments of technological parameters such as levels and temperature in cases of a station, juice and syrup consumption, thermophysical characteristics of vapor as well as the level of its consumption by technological plants of the factory. The algorithm of determining the state of evaporation station as a control object based on intelligent methods of clustering and classification was developed. The applied method of clustering based on the Kohonen self-organizing maps allowed defining a set of possible states of the object on the basis on information hidden in time series of technological parameters of evaporation stations. The application of the method of fuzzy classification allowed determining the state of evaporation station in the current moment based on the values of current parameters of evaporation station and the obtained set of possible states of an object. The developed algorithm of determining the state of evaporation station as a control object is expedient to use in automated control systems with the purpose of operational determining the state of control object in order to make timely decisions on optimal control of evaporation station.Документ Классификация территориально-рекреационных комплексов: основные подходы(2014) Мазурец, Роман РуслановичПроанализировано основные подходы к коассификации территориально-рекреационных комплексов. Подано типи классификаций. The main approaches to classification of territorial recreation systems. Shows types of classifications.Документ Возможности оптимизации бизнес-процессов на промышленных предприятиях(2014) Лысенко (Звёздочкина), Елена АнатольевнаВ работе рассмотрена необходимость оптимизации бизнес-процессов на промышленных предприятиях. Обобщена классификация бизнес-процессов на предприятиях машиностроения. Представлена модель сети основных и поддерживающих бизнес-процессов предприятия ПАО «Запорожтрансформатор» с целью их дальнейшей оптимизации. In this paper, a need of optimization of business processes at the industrial enterprises is considered. The classification of business processes at the mechanical engineering enterprises is generalized. The model of a network of the main and supporting business processes of the enterprise Public Joint-stock Company "Zaporozhtransformator" for their further optimization purposes is presented.Документ Пищевые добавки для усиления и стабилизации цвета в производстве продуктов питания (часть 1)(2007) Пасечный, Василий Николаевич; Тимошенко (Кремешная), Ирина Владимировна; Сабадаш, Петр НиколаевичРассмотрено использование синтетических красителей, безопасность применения, технологические ограничения. We examined the use of synthetic dyes, security applications, technological limitations.Документ О классификации аппаратов периодического действия как объектов управления(1981) Трегуб, Виктор ГригорьевичПри решении задач управления технологическими аппаратами необходимо определить характер цикличности их функционирования, принадлежность к аппаратам периодического, полунепрерывного или непрерывного действия. Такое деление целесообразно только при заранее выбранном временном интервале, в котором предполагается решать задачу управления. In solving problems of technological aids to determine the nature of their operation cycle, belonging to the apparatus batch or semi-batch or continuous. Such a division is reasonable at a pre-selected time slot in which it is supposed to solve the problem of management.Документ Сахарозаменители, их преимущества и недостатки с позиции применения в производстве кондитерских изделий(2007) Дорохович, Антонелла Николаевна; Костенко (Яременко), Оксана Михайловна; Дорохович, Виктория ВитальевнаРассмотрение свойства сахарозаменителей с точки зрения использования их при производстве кондитерских изделий. Consideration of properties of sugar substitutes from the point of view of their use in the production of pastry wares.Документ Классификация и цели дистанционного обучения(2011) Власенко, Людмила ВасильевнаВ статье проанализированы основне цели и кассификация дистанционноого обучения, даны основне преимущества дистанционного обучения. This article reveals the basic objectives and classification of distance education; given the main advantages of distance education.Документ Дослідження сутності категорії «організаційна культура»(2011) Харчишина, Олена ВолодимирівнаУзагальнено результати останніх досліджень вітчизняних та зарубіжних вчених щодо сутності категорії «організаційна культура». Подано авторську класифікацію існуючих визначень організаційної культури, обґрунтоване власне визначення організаційної культури підприємства.