Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив температури цукрового утфелю останнього ступеня кристалізації на реологічні властивості міжкристального розчину(2018) Самілик, Марина МихайлівнаРеологічні властивості цукрового утфелю мають суттєвий вплив на хід процесу кристалізації. В ’язкість є одним із головних факторів, що впливають на знецукрення меляси. В процесі охолодження цукрового утфелю останньої кристалізації збільшується вміст сухих речовин і, відповідно, в’язкість. При цьому важливо узгоджувати темп охолодження зі швидкістю кристалізації та проводити заходи щодо запобігання утворенню дрібних кристалів. Серед інших теплофізичних параметрів, від яких залежить швидкість кристалізації сахарози за умов ізогідричної кристалізації, є поверхневий натяг, що впливає на швидкість вбудови молекул сахарози у кристалічні решітки цукру. У статті запропоновано удосконалений спосіб проведення кристалізації охолодженням, який передбачає проведення проміжного нагрівання утфелю з подальшим його доохолодженням. Ефективність проміжного підігріву утфелю останнього продукту підтверджено у лабораторних і промислових умовах.Документ Ефективність проміжного підігріву утфелю останнього продукту в перемішувачах-кристалізаторах(2012) Картава, Марина М.; Єщенко, Оксана Анатоліївна; Мирончук, Валерій ГригоровичРозглянуто комбіновану схему кристалізації сахарози цукрового утфелю останнього продукту, оснащену вертикальним та горизонтальними кристалізаторами. Проаналізовано вплив розкачок водою на процес кристалізації утфелю останнього продукту охолодженням. Запропоновано заміну розкачок утфелю водою на проміжний підігрів та доведено його позитивний вплив на процес кристалізації утфелю охолодженням.Документ Імітаційне моделювання кристалізації охолодженням утфелю останнього продукту(2012) Мирончук, Валерій Григорович; Єщенко, Оксана Анатоліївна; Картава, Марина М.На основі рівнянь матеріального балансу та уявлень про процес кристалізації утфелю останнього продукту охолодженням як об’єкт технології, побудована імітаційна модель цього процесу, за допомогою якої проведено обчислювальні експерименти. За результатами цих експериментів отримані експоненційні аналітичні залежності зміни характеристик утфелю в процесі кристалізації охолодженням, а саме вмісту кристалів, маси, чистоти та масової частки сухих речовин міжкристального розчину. Доведено, що результати експерименту за розробленою імітаційною моделлю повністю відображають характер перебігу процесу кристалізації сахарози охолодженням. Based on the equations of material balance and understanding of the process of cooling crystallization massecuite of last product as technology object simulation model of the process has been constructed by which computational experiments has been conducted. According to the results of these experiments obtained exponential dependence of the analytical characteristics of massecuite during cooling crystallization, namely the content of crystals, weight, purity and mass fraction of solids of the syrup. It is proved that the results of an experiment developed a simulation model fully reflect the nature of the process of crystallization of sucrose cooling.