Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Особливості управління запасами на підприємствах харчової промисловості(2012) Лисенко, Жанна ПетрівнаВ статті визначено особливості діяльності підприємств харчової промисловості в контексті управління запасами та охарактеризовано виробничі цикли підприємств консервної, хлібопекарської, цукрової та пивоварної галузей харчової промисловості. Автором охарактеризовано вплив управління дебіторською та кредиторською заборгованістю на управління запасами, запропоновані показники, які визначають якість управління запасами на підприємствах. The article describes the characteristics of the food industry in the context of inventory management and production cycles characterized firms canning, baking, brewing sugar and food industries. The author describes the impact of managing payables and receivables management inventory provided data that determ ine the quality of inventory management in enterprises.Документ Прогнозування забезпеченості оборотним капіталом підприємства(2020) Роганова, Ганна Олександрівна; Кравченко, Ірина ВалерівнаМета статті полягає у визначення впливу внутрішніх факторів на формування оборотного капіталу та прогнозування рівня забезпеченості ним конкретного підприємства. Досліджено розвиток методологічних підходів до прогнозування оборотного капіталу підприємств. За допомогою аналізу трендів визначено напрями динаміки для складових оборотного капіталу підприємства та визначено прогнозні показники загального його розміру на наступні два роки. Проведено кореляційно-регресійний аналіз оборотного капіталу підприємства та побудовано модель з чотирьома факторними ознаками: чистий фінансовий результат; загальна вартість активів; власний капітал; дебіторська заборгованість за товари, роботи, послуги. Обґрунтовано головне завдання управління оборотним капіталом підприємства: забезпечення достатнього обсягу та оптимальної структури оборотного капіталу у контексті дотримання ліквідності та платоспроможності підприємства. Потенційними загрозами ефективного управління оборотним капіталом підприємства ідентифіковано зменшення залишку грошових коштів та їх еквівалентів та збільшення дефіциту абсолютно ліквідних активів та швидко реалізованих активів. Перспективи подальших досліджень полягають у визначенні потреби в необхідних оборотних активах, які плануються до використання в операційному процесі підприємства, оптимізації співвідношення окремих їх видів і залучення найбільш ефективних їх різновидів з позиції рівня продуктивності та потенційної прибутковості використання у майбутньому.Документ Взаємозалежність дебіторської заборгованості та фінансового стану підприємства(2015) Михайленко, Ольга Валеріївна; Скоморохова, Світлана ЮріївнаВ роботі розглянуті основні напрями та фактори впливу дебіторської заборгованості на фінансовий стан підприємств із врахуванням особливостей фінансово-статистичної звітності. Визначені функції управління дебіторською заборгованістю з метою створення ефективної системи контролю за її рухом та своєчасною інкасацією. This paper describes the main trends and factors impact receivables to financial situation to the specific financial and statistical reporting. Defined function accounts receivable management to create an effective system to monitor the movement and its timely collection.Документ Управління дебіторською заборгованістю хлібопекарських підприємств: концептуальний підхід(2013) Шереметинська (Горобець), Оксана ВалеріївнаДля хлібопекарських підприємств, що діють в ринкових умовах та в умовах кризових явищ в економіці, діяльність яких спрямована на отримання додаткових переваг перед конкурентами та досягнення найменших сукупних витрат, важливим питанням постає проблема управління всіма елементами оборотних засобів, оскільки це дає змогу оптимізувати їх структуру та зменшити відволікання коштів з обороту. Для вирішення цього питання було проаналізовано стан дебіторської заборгованості на хлібопекарських підприємствах та запропоновано заходи, щодо ефективного управління нею. For bakeries that operate in market conditions and in conditions of economic crisis, which are aimed at more competitive advantage and achieve the lowest total cost , an issue arises the problem of managing all elements of working capital, as it allows you to optimize the structure and reduce the diversion of money from circulation. To address this issue was analyzed receivables to bakeries and proposed measures for effective management.Документ Факторинг як форма рефінансування дебіторської заборгованості(2012) Говорушко, Тамара Андріївна; Ситник, Інна Петрівна; Степаненко, К. М.У статті розглянуто сутність факторингу. Визначено необхідність його застосування на підприємствах України з метою швидкого повернення дебіторами боргів. The article considers the nature of factoring. Identified the need for its using in the companies of Ukraine, to quickly return debts by debtors.Документ Особливості процесу оцінки об’єктів обліку в ринкових умовах(2011) Перетятько, Микола Васильович; Беренда, Надія Іванівна; Велетик, А. М.Досліджено особливості оцінки дебіторської заборгованості в ринкових умовах по матеріалах ДП ВАТ «Київхліб» Хлібокомбінат №12. Визначено фактори, що впливають на ринкову вартість дебіторської заборгованості. Враховуючи вплив та вагомість дебіторської заборгованості на принцип безперервності діяльності підприємства розроблені висновки та запропоновані рекомендації по поліпшенню стану розрахункових відносин з дебіторами на ДП ВАТ «Київхліб» Хлібокомбінат №12.