Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Сдобные хлебобулочные изделия с молоком и кисломолочными продуктами(2014) Букшина, Людмила Семеновна; Волощук, Галина ИвановнаСделан анализ пищевой ценности и рецептуры сдобных изделий, описано влияние молочных продуктов на качество и процессы, протекающие при производстве сдобных изделий, в том числе пасок, пирожков. Приведены оптимальные технологические режимы для приготовления сдобных изделий с молоком и кисломолочными продуктами. Made analysis of the nutritional value of recipes and rich products, describes the impact on the quality of dairy products and the processes occurring in the production of rich products, including pies. The optimal process conditions for the preparation of rich products and milk and milk products.Документ Розробка способу використання кислотостійких ферментних препаратів селективної дії(2015) Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Куц, Анатолій Михайлович; Боярчук, Ярослав АндрійовичНаведено результати досліджень по вмісту водорозчинних вуглеводів і нерозчинного крохмалю в бражці залежно від рН, температури термоферментативної обробки та стабілізатора активності ферментів іонів Са2+ при використанні кислотостійких ферментиних препаратів. Для забезпечення оптимальних умов гідролізу біополімерів зернової сировини і мікробіологічної чистоти напівпродуктів оптимальне значення рН знаходиться в межах 3,8 – 4,0, а тривалість термоферментативної обробки замісу – 90 хв. The results of studies on the content of water-soluble carbohydrates and insoluble starch in bougie are presented, depending on the pH, the temperature of the thermoenzymatic treatment and the stabilizer of the activity of the enzymes of Ca2 + ions when using acid-resistant enzyme preparations. To ensure optimal conditions for hydrolysis of biopolymers of grain raw materials and microbiological purity of intermediates, the optimum pH value is in the range 3.8 - 4.0, and the duration of thermoenzymatic treatment of batch is 90 minutes.Документ Использование фильтрат барды в технологии спирта(2013) Мудрак, Татьяна Емельяновна; Кириленко, Роман Григорьевич; Боярчук, Ярослав Андреевич; Ковальчук, Светлана СтепановнаAnnalysis of the domestic ackohol industry show that the primary task, which needs to be addressed today is the low return on plants and environmental problem. Solving problems relate to environmental protection, cost of natural resources lies in the ecological improvement of production, which includes energy efficiency in the process, reducing the mash of waste is achieved by creating and implementing waste technologies.Документ Усовершенствование технологии сбраживания сусла высоких концентраций при производстве биоэтанола из крахмалсодержащего сырья(2013) Иванов, Сергей Витальевич; Шиян, Петр Леонидович; Мудрак, Татьяна ЕмельяновнаИсследована возможность интенсификации технологии биоэтанола за счет повышения степени дисперсности зернового сырья и концентрации сухих веществ сусла. Доказана возможность повышения концентрации этанола в спиртовых бражках до 16 % об. Установлены оптимальные технологические параметры приготовления и сбраживания концентрированного сусла с использованием спиртовых дрожжей Saccharomyces cerevisiae ДО-11 селекции Национального университета пищевых технологий. The possibilities of ethanol intensifying technology by increasing the dispersion degree of the grain material and the solids wort concentration have been investigated. The increasing ethanol concentrations possibility in alcohol mash to 16% has been demonstrated. The optimal technological parameters of preparation and concentrated wort fermentation with alcohol yeast Saccharomyces cerevisiae DO-11 selection of National University of Food Technology (NUFT) have been determined.Документ Моделювання процесу замісу рідких опар(2010) Чепелюк, Олена Олександрівна; Чепелюк, Олександр Миколайович; Шпак, Максим Сергійович; Цвєткова, В. А.Наведено результати моделювання процесу змішування компонентів під час приготування рідких опар, який здійснюється з використанням енергії потоків повітря і води під тиском. Визначено раціональні значення швидкостей подачі компонентів, досліджено дисипацію енергії в апараті. The modelling results of ingredient mixing process during liquid sponge preparation has been presented. Rational values of ingredients advance speed are defined, energy dissipation is investigated.Документ Оптимізація технології спиртових бражок із кукурудзи(2010) Шиян, Петро Леонідович; Українець, Анатолій Іванович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман ГригоровичВ НУХТ розроблена технологія перероблення сирої та вологої кукурудзи, що дозволяє не тільки зменшити витрати на сировину за рахунок відсутності витрат на ЇЇ сушіння, транспортування, навантаження та розвантаження, зменшення механічних втрат зерна, а має технологічні переваги. The technology of processing raw and wet corn that can not only reduce the cost of raw materials due to lack of spending on its drying, transporting, loading and unloading, reducing mechanical losses of grain, and has technological advantages.Документ Двопродуктовий спосіб. Комплексна переробка меляси й зерна при виробництві спирту та хлібопекарських дріжджів(1996) Олійничук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Іващенко, І.; Вітряк, Олександр Петрович; Ярославський, О.Встановлено можливість використання післяспиртової барди виробництва спирту та хлібопекарських дріжджів для приготування замісу при переробці зерна, що створює умови для організації комплексної маловідходної технології спирту і дріжджів із зерна та меляси.Документ Удосконалення технології спиртових бражок із використанням кислотостійких ферментних препаратів(2012) Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман Григорович; Сизько, Валерій БорисовичВизначено ефективність використання кислотостійких ферментних препаратів (ФП) при отриманні зрілих бражок із крохмалевмісної сировини. Встановлені оптимальні концентрації амілази і глюкоамілази для розріджування замісів і оцукрювання розрідженої маси. Результати досліджень по зброджуванню сусла підтверджують доцільність використання кислотостійких ФП у спиртовому виробництві. The efficiency of acid-resistant enzyme preparations (EP) in obtaining fermented washes from starch-containing raw materials is defined. The optimal concentration of amylase and glucoamylase for batch dilution and sugaring of the diluted mass is set. The results of researches on the must fermentation confirm the expedience of the use of acid -resistant EP in alcohol production.Документ Вплив температури і рН на гідроліз біополімерів зернових замісів при використанні кислотостійких ферментних препаратів селективної дії(2011) Вергелес, Георгий Валентинович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Кириленко, Роман ГригоровичНаведено результати досліджень по вмісту розчинених вуглеводів і нерозчиненого крохмалю в розріджених замісах, отриманих з використанням кислотостійких ферментних препаратів (ФП) залежно віж рН і температури термоферментивної обробки (ТФО). З точки зору ефективності біоконверсію складових зернової сировини і забезпечення мікробіологічної чистоти напівпродуктів оптимальне значення рН становить 3,8 – 3,4, тривалість оброблення – 180 хв. The results of researches on the content of soluble carbohydranes and insoluble starch in diluted batches derived with the use of acid- resistant enzyme preparation according to pH and the temperature of thermal ferment processing (TFP) are given. From the point of efficiency of bioconversion of grain raw materials and provision of microbiological cleanness of semiproducts the optimum value of pH is 3,8 – 3,4, the duration of processing is 180 min.