Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Аналитическое определение общего сопротивления сил трения сахарной свеклы при резке ножом кенигсфельдского типа(2015) Люлька, Александр Николаевич; Димитров, Цветан; Люлька, Дмитрий Николаевич; Пономаренко, Виталий ВасильевичАналитическим путем найдены зависимости для определения численного значения величин и направлений действия всех сил при взаимодействии сахарной свеклы с передними поверхностями ножей кенигсфельдского типа во время работы в центробежных свеклорезок. Analytically, dependencies are found to determine the numerical values of the magnitudes and directions of action of all forces during the interaction of sugar beet with the front surfaces of knives of the v-type during operation in centrifugal beet cutters.Документ Утворення профілей бурякової стружки різної форми – переваги та недоліки кожного з них(2014) Люлька, Олександр Миколайович; Мирончук, Валерій ГригоровичВ статті описано спосіб отримання та наведено схеми зрізання відомих на сьогодні профілей бурякової стружки з визначенням їх основних геометричних характеристик, що дозволяє визначити раціональний переріз бурякової стружки. This article describes how to obtain and schemes cutting currently known profiles beet chips with the definition of basic geometric features, which allows you to define a rational section of beet chips.Документ Геометричні характеристики бурякової стружки, як фактор ефективної роботи бурякорізок(2015) Люлька, Олександр Миколайович; Мирончук, Валерій Григорович; Люлька, Дмитро МиколайовичЗапропоновано рівняння для розрахунку висоти підйому бурякорізальних ножів та площі поперечного перерізу стружки при заданому числі Сіліна для відомих на сьогодні профілів бурякової стружки. Уточнено вплив характеристик робочих органів бурякорізальних машин на форму поперечного перерізу та якість бурякової стружки. Запропоновано методику прогнозного визначення числа Сіліна з урахуванням кількості браку стружки. The equation to calculate the height of knives for beet slicers and cross-sectional area at a given Silin number for presently known profiles beet cossettes. Clarified the influence of the characteristics of the working bodies beet cutters on cross-sectional shape and quality of sugar beet cassettes. A method for determining the Silin number forecast based on the number of marriage cossettes.Документ Силова взаємодія цукрових буряків з ножами у відцентрових бурякорізках(2015) Люлька, Олександр Миколайович; Мирончук, Валерій Григорович; Нікольський, М. Л.; Люлька, Дмитро МиколайовичОтримано аналітичні залежності, які дозволяють визначити величину і напрям дії всіх елементів силової взаємодії цукрового буряка з ножами найпоширеніших типів під час роботи відцентрових бурякорізок різних моделей. Дані аналітичні залежності дозволяють оцінити вплив окремих факторів, режимів роботи та налаштувань робочих органів відцентрових бурякорізок на стабільність їх роботи, характер руху цукрових буряків та витрати енергії. Analytical dependence for determining the magnitude and direction of the force interaction of all elements of sugar beet most common types of knives during the centrifugal beet various models. Data analytic dependence to assess the impact of certain factors, modes of operation and configuration of working bodies of centrifugal beet on the stability of their work, the motion of sugar beet and energy consumption.Документ Свекловичная стружка треугольного сечения — получение и преимущества(2014) Люлька, Александр Николаевич; Мирончук, Валерий Григорьевич; Адаменко, Олег Владимирович; Адаменко, Андрей ПрокопьевичВ статье описывается новый способ получения свекловичной стружки треугольного или плоскогребенчатого профиля, согласно которому резание свеклы в свеклорезке выполняется ножами с зигзагообразной режущей частью (ножами кенигсфельдского типа) и ножами с прямолинейной режущей частью (плоскими ножами), которые последовательно чередуются в ножевых рамах. Главное достоинство этого способа заключается в том, что на качество стружки не влияет поворот и смещение корнеплодов при их переходе между рядами ножей, благодаря чему существенно уменьшается количество брака стружки. Кроме того, свекловичная стружка треугольного сечения имеет ряд преимуществ по сравнению с ромбовидной (традиционной) стружкой с позиции экстрагирования и механической прочности. The article describes a new method of sugar beet cossettes production of triangular or plane-comb profile. According to this method beets are cut with knives with winding cutting edge (knives of keningsfeld type) and knives with flat cutting edge (flat knives), that are alternating in knive chassis. The main advantage of this method is that the rotation and roots replacement during the transition between the rows of knives do not influence the quality of sugar beet cossettes, that substantially reduces the number of its(their) spoilage. Furthermore, sugar beet cossettes of triangular slicer has a number of advantages compared to the ribbed (traditional) cossettes from a perspective of the extraction and mechanical strength.