Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Теоретичне дослідження способів сушіння овочів та фруктів(2015) Тарасенко, Тетяна Анатоліївна; Євлаш, Вікторія Владленівна; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Вашека, Оксана Миколаївна; Гавриш, Андрій Володимирович; Кравченко, Олександр ІвановичСушіння є оптимальним способом одержання продуктів тривалого зберігання при максимальному збереженні їх вихідної якості, без використання консервантів та харчових добавок. Сушені продукти є перспективною сировиною для закладів ресторанного господарства, особливо швидкого харчування типу бістро, кафе. Споживачами даних видів продуктів є силові структури, харчоконцентратні виробництва, спеціальний контингент (геологи, спортсмени, космонавти) тощо. Тому на основі теоретичних досліджень встановлено переваги сушіння, оскільки максимально зберігаються нативні властивості рослинної сировини, висвітлено сутність фізичних процесів, що відбуваються під час сушіння. Показано, що інтенсивність сушіння залежить від фізико-хімічних властивостей матеріалів і рушійної сили процесу. Перспективними способами сушіння, з точки зору збереження харчової цінності, забезпечення відповідних відновлювальних властивостей сушених овочів, фруктів та енергоємності, є сублімаційне сушіння із кріодеструкцією, сушіння зі змішаним теплопідведенням та холодне розпилювальне сушіння. Drying is the best way to obtain durable products at maximum maintaining their original quality without preservatives and food additives. Dried foods are promising raw material for schools restaurants, especially fast food type bistros and cafes. Consumers of these types of products are power structures, food concentrates production, a special contingent (geologists, athletes, astronauts) and others. Therefore, based on theoretical studies found benefits dry as much as possible remain properties of native plant material, highlights the essence of physical processes occurring during drying. It is shown that the intensity of drying depends on the physical and chemical properties of materials and driving force of the process. Promising methods of drying, in terms of maintaining the nutritional value, ensuring appropriate remedial properties of dried vegetables, fruit and power consumption is freeze drying with cryosurgery, drying mixed heat supply and cold spray drying.Документ Дослідження технологічних властивостей порошку з кабачків, отриманого ЗТП-сушінням(2015) Нєміріч, Олександра Володимирівна; Вашека, Оксана Миколаївна; Гавриш, Андрій Володимирович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Тарасенко, Тетяна АнатоліївнаДосліджено технологічні властивості порошків з кабачків: органолептичні, регідра- таційні, форми зв’язків вологи, жироутримуюча та емульгуюча здатності. Показано переваги зразків, отриманих способом сушіння зі змішаним теплопідведенням, в порівнянні з конвективним.Документ Передумови формування кластерних об’єднань(2015) Ніколаєнко, Світлана МиколаївнаВ роботі автор розглядає основні передумови формування кластерів, до яких відносить наявність постачальників капіталу, забезпечення спеціалізованою робочою силою, наявність підприємств, орієнтованих на підвищення продуктивності за рахунок збільшення масштабів виробництва та багато інших. Узагальнення існуючих наробок дозволило виділити основні потенційні перешкоди щодо формування кластерних структур та певні переваги та вигоди. В результаті дослідження було виділено декілька основних сценаріїв формування кластерних об’єднань. The author examines the basic conditions of cluster formation, which include availability of capital providers, supplying with specialized labor, availability of enterprise focused on increasing productivity by increasing the scale of production, and many others. The generalization of insights made it possible to identify the main potential barriers to the formation of cluster structures, and also their certain benefits. The study defined several key scenarios of formation of cluster associations.Документ Система налогообложения в Украине и пути ее совершенствования (продолжение)(1995) Ткаченко, Надежда Марковна; Радионова, ЕвгенияВ статье отнесены акцизный сбор в категории специфических акцизов. В Украине он был введен одновременно с НДС в 1992 г. на замену налогов с продаж и оборота. Приведены объект налогообложения акцизным сбором, установление ставок акцизного сбора, изменения; суть «пошлина», таможенная стоимость товаров, порядок, порядок уплаты пошлины, о местных налогах и сборах, их виды; коммунальный налог, налог на рекламу, исходные принципы налоговой системы ; налоговые платежи, их нормы в Канаде, США, Швеции для сопоставления и опыта, а также опыт таких стран как Гонконг, Сингапур, Южная Корея, Тайвань, Таиланд, Малайзия. The article referred to the excise tax category specific excise taxes. In Ukraine it was introduced simultaneously with the VAT in 1992 to replace the sales tax and turnover. Shows the object excise tax, bidding excise duty changes, the essence of "duty", the customs value of goods, order, order of payment of duty, on local taxes and fees, their types, municipal tax, advertisement tax, the basic tenets of the tax system , tax payments, they are the norm in Canada, USA, Sweden and mapping experience and the experience of countries such as Hong Kong, Singapore, South Korea, Taiwan, Thailand, Malaysia.Документ Податкова система України та шляхи її удосконалення(2001) Духновська, Людмила МиколаївнаВ статті розглянуто недоліки у сучасній податковій системі, фактори зниження надходжень у бюджет, наведено позитивні та негативні сторони Податкового кодексу України. The paper considers the shortcomings in the current tax system, factors reducing revenues in the budget are the positive and negative aspects of the Tax Code of Ukraine.Документ Ідентичність брендів українського ринку продуктів харчування(2009) П'янкова, Оксана ВасилівнаВ статті розглянуто категорію ідентичності бренду, її структуру, особливості побудови ідентичності брендів продуктів харчування. In article considered a category of identity of a brand, structure, features of construction of identity of brands of a foodstuff.