Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 12
  • Ескіз
    Документ
    Методи виробництва їстівних плівок/покриттів
    (2022) Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Чорний, Іван Олександрович
    Охарактеризовано різні методи виготовлення їстівних плівок/покриттів для харчових продуктів залежно від вологого та сухого способу отримання. Проаналізовано переваги та недоліки методів виготовлення їстівних плівок/покриттів. Серед сухих способів виготовлення їстівних плівок/покриттів найбільш поширеним є метод екструзії для промислового виробництва плівок, оскільки не вимагає додавання розчинника і його подальшого випаровування. В лабораторних умовах найбільш доступним для отримання їстівної плівки є лиття розчину на антиадгезійну поверхню, а для формування їстівного покриття на харчовому продукті – нанесення пензлем або розпилення.
  • Ескіз
    Документ
    Конкурентоспроможність зефіру з їстівним покриттям
    (2019) Чорна, Анастасія Іванівна; Калмазан, Вікторія Борисівна; Чорний, Іван Олександрович
    Проаналізовано стан виробництва їстівного покриття та сфери його використання. Розглянуто основні аспекти оцінки ефективності виробництва кондитерських виробів з їстівним покриттям. Здійснено експертну оцінку переваг розробленого їстівного покриття проти паковання-аналога. Визначено комплексний показник якості та конкурентоспроможність зефіру в їстівному покритті.
  • Ескіз
    Документ
    Маркетингові дослідження споживчих переваг під час придбання кондитерських виробів з їстівним покриттям
    (2019) Роботько, Анастасія Юріївна; Чорна, Анастасія Іванівна
    Проведено дослідження споживчих переваг і чинників, що впливають на вибір споживача методом анкетного опитування. Як інструментарій для проведення досліджень використовували розроблену анкету. The research of consumer preferences and factors influencing the choice of the consumer by the method of questionnaire survey was conducted. As a tool for research, the developed questionnaire was used.
  • Ескіз
    Документ
    Edible coatings – environmental replacing of traditional candy paper wrapper of «Korivka» candies
    (2018) Shulga, Oksana; Prutulska, Natalia; Petrusha, Oksana; Smirnova, Elizabeth
    The article presents a study on the changes occurring in the qualitative and quantitative characteristics of “Korivka” fondant candies when replacing traditional paper wrapper with edible coating. It is expedient to use edible films and coatings for confectionery products in order to comply with the requirements of the Directive 94/62 /EU of the European Parliament and Union on Packaging and Packaging Waste, aimed at minimizing packaging materials waste. Edible coating is made of natural polymers. The proposed composition of edible coating is completely utilized due to its use along with candies.
  • Ескіз
    Документ
    Съедобное покрытие – альтернатива традиционной обработки поверхности мармеладных изделий
    (2017) Шульга, Оксана Сергеевна; Притульская, Наталья Владимировна
    С целью расширения ассортимента мармеладных изделий целесообразно добавлять витамин С, фруктово-овощные порошки в состав покрытия. Использование съедобного покрытия как альтернативы сахарной обработки поверхности мармеладных изделий является эффективным методом с точки зрения сохранения свежести и возможности увеличения биологической ценности изделий. Уменьшение влажности и массы изделий происходит на одном уровне по сравнению с изделиями в сахаре. Кроме того, биологическая ценность изделий повышается за счет состава покрытия. n order to expand the range of marmalade products, it is advisable to add vitamin C, fruit and vegetable powders to the composition of the coating. The use of edible coatings as an alternative to the sugar processing of the surface of marmalade products is an effective method in terms of preserving freshness and the possibility of increasing the biological value of products. The decrease in moisture and mass of products occurs at the same level as compared with products in sugar. In addition, the biological value of products is enhanced by the composition of the coating.
  • Ескіз
    Документ
    Їстівна плівка та покриття, які утилізуються
    (2017) Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна
    Досліджено їстівні плівки для кондитерських виробів за органолептичними, фізико-механічними показниками, ІЧ спектроскопії, зміною кристалічності крохмалю за допомогою рентгенофазового аналізу, види зв'язку вологи, активність води. Edible films for confectionery products were studied on the basis of organoleptic, physical and mechanical parameters, infrared spectroscopy, changes of crystallinity of starch by means of X-ray diffraction analysis, types of moisture communication, water activity.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація складу їстівного покриття для збереження свіжості хлібобулочних виробів
    (2018) Чорна, Анастасія Іванівна
    Наведено результати впливу складу їстівного покриття на органолептичні, фізико-хімічні та структурно-механічні показники якості хлібобулочних виробів. За допомогою планування багатофакторного експерименту отримано рівняння регресії для функцій відгуку – свіжості хлібобулочних виробів. Встановлено, що найбільшою мірою на свіжість хлібобулочних виробів впливає концентрація желатину, а найменшою – концентрація гліцерину. The results of the effect of the edible coating on the organoleptic, physical and chemical and structural and mechanical indicators of the quality of bakery products are presented. Using the planning of the multifactorial experiment, we obtain the regression equation for the response functions - the freshness of the bakery products. It has been established that gelatin concentration is most affected by the freshness of bakery products, and the smallest is the concentration of glycerin.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження органолептичних і фізико-хімічних показників зефіру в їстівному покритті з фруктовими порошками
    (2018) Калмазан, Вікторія Борисівна; Чорна, Анастасія Іванівна
    У статті наведено експериментальні дослідження щодо доцільності використання їстівного покриття, як засобу запобігання черствіння зефіру та можливості заміни синтетичного пакування (повної або часткової) на біодеградабельне. На основі органолептичних, фізико-хімічних показників (масової частки вологи) та зміни маси досліджуваних зразків під час зберігання доведено доцільність та необхідність використання їстівного покриття для зефіру. This article presents experimental studies on the advisability of using edible coating as a means of preventing the formation of marshmallows and the possibility of replacing synthetic packaging (full or partial) with biodegradable. Based on the organoleptic, physico-chemical properties (moisture content) and changes in the mass of the samples under study during storage proved the feasibility and necessity of using edible coating for marshmallows.
  • Ескіз
    Документ
    Їстівні плівки - перспективний напрям паковання харчових продуктів
    (2016) Чорна, Анастасія Іванівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Шульга, Оксана Сергіївна
    У статті висвітлений сучасний стан виробництва їстівних плівок (покриттів). Вперше систематизовано класифікацію їстівних плівок, враховуючи основні критерії створення даних покриттів. Наведено теоретичні основи утворення плівок залежно від вихідної сировини. Зазначено вплив складових плівок на їх властивості. Запропоновано розширити властивості їстівних покриттів шляхом внесення до їх складу біологічно активних речовин, що дасть можливість полегшити створення функціональних продуктів. Наведено способи виробництва їстівних плівок. Перераховано основні властивості, якими повинні володіти їстівні плівки. Проаналізовано основні досягнення та перспективи розвитку даного напряму пакувальної індустрії. The article highlights the current state of production of edible films (coatings). first Systematized classification of edible films, taking into account the main criteria for creating these coatings. The theoretical foundations of the formation of films as a function of the initial feed are given. The influence of constituents Films on their properties. It is proposed to expand the properties of edible coatings by introducing into Their composition of biologically active substances, which will facilitate the creation of functional products.Methods for the production of edible films are given. Listed the main properties that should Own edible film. The main achievements and prospects of development of this direction are analyzed packaging industry.
  • Ескіз
    Документ
    Edible coating as a factor of preserving freshness and increasing biological value of gingerbread cakes
    (2016) Shulga, Oksana; Chorna, Anastasia; Arsenieva, Larisa; Gol, Artem
    The article presents experimental study on the feasibility of using edible film (coating) as a means of preventing and cherstvenie method of increasing the biological value of gingerbread products. Grounded components of edible coating. Based on the organoleptic and physico-chemical parameters (moisture content, and namochuvanist kryhkuvatist) proved the feasibility and necessity of using edible coating, which also can increase the biological value of products as part of the coverage of linseed oil.