Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження впливу терміну зберігання на якість полікомпонентних сумішей на основі чаю та кави(2017) Рубанка, Катерина ВолодимирівнаВ статті описано харчову цінність та технологічні переваги виробництва полікомпонентних сумішей на основі сухих екстрактів чаю та кави. З метою встановлення гарантійного терміну зберігання розроблених сумішей, запропоновано два види пакувального матеріалу – поліетилен та металізований поліпропілен. Досліджено вплив виду упаковки на якість готових сумішей Встановлено гарантійний термін зберігання сумішей для різних видів упаковки. The article describes the nutritional value and technological advantages of the production of poly-component mixtures based on dry tea and coffee extracts. In order to establish the warranty period for the storage of the developed mixtures, two types of packing material - polyethylene and metallized polypropylene are offered. The influence of the type of packaging on the quality of the finished mixtures was investigated. The warranty period of storage of mixtures for different types of packaging was established.Документ Разработка сладких блюд обогащенных витаминами и минеральными веществами(2015) Рубанка, Екатерина Владимировна; Терлецкая, Вита Альбертовна; Бобель (Зинченко), Инна НиколаевнаСтатья посвящена разработке муссов и желе на основе чая, которые обогащены витаминами и минеральными веществами. В качестве функциональных ингредиентов использовали смеси растительных экстрактов из зеленого и черного чая, а также экстракты шиповника, рябины черноплодной, клюквы и имбиря. Разработано мусс и желе с низкой энергетической ценностью, которые имеют высокие органолептические характеристики, а также обогащены минеральными веществами, такими как Mg, Mn, Fe, Cu и витамином В2. The article is devoted to development of tea mousse and jelly, which are enriched with vitamins and minerals. As used functional ingredient blend of herbal extracts from tea, in addition to the mixture of green and black tea extracts include rose, aronia mountain ash, cranberry and ginger. Developed mousse and jelly with low energy value, have high organoleptic characteristics, enriched by a number of minerals such as Mg, Mn, Fe, Cu and vitamin B2.Документ Мікробіологічні показники рослинних екстрактів для виробництва морозива(2011) Антонюк, Марія Миколаївна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Гулак, Олена Володимирівна; Згурський, Андрій ВолодимировичУ статті наведено результати мікробіологічних досліджень водних екстрактів рослин, які містять фенольні сполуки й можуть бути використані у виробництві морозива. Виявлено антимікробну активність екстрактів гібіскусу, троянди, котовника та лаванди стосовно патогенних тест-культур. Антимікробну дію найбільш ефективних екстрактів троянди та гібіскусу можна пояснити більшою кількістю фенольних сполук (0,149 та 0,140 мг/см3) порівняно з екстрактами лаванди та котовника (0,085 і 0,132 мг/см3). Проведено перевірку щодо відповідності мікробіологічних показників морозива молочного та молочно-овочевого з рослинними екстрактами вимогам ДСТУ. Доведено, що використання рослинних екстрактів поліпшує мікробіологічні показники сумішей та морозива різних видів. Селективність антимікробного впливу досліджуваних екстрактів щодо спороутворювальних мікроорганізмів матиме практичне значення в технології виготовлення морозива для суттєвого поліпшення його мікробіологічних показників. The results of microbiological studies of aquatic plant extracts containing phenolic compounds and can be used in the manufacture of ice cream. Revealed antimicrobial activity of extracts of hibiscus, rose, lavender and catnip relatively pathogenic test cultures. The antimicrobial action of the most effective extracts of rose and hibiscus can be attributed to a large number of phenolic compounds (0,149 and 0,140 mg/cm3) compared with extracts of lavender and catnip (0,085 and 0,132 mg/cm3). Audited compliance with microbiological indicators cream milk and milk and vegetables with herb extracts DSTU. Proved that the use of plant extracts improves microbiological mixtures and different types of ice cream. The selectivity of the antimicrobial effect of the studied extract sporoutvoryuvalnih microorganisms have practical value in the technology of ice cream to significantly improve its microbiological indicators.Документ Нові натуральні інгредієнти у технології морозива(2012) Гулак, Олена ВолодимирівнаВ статті обґрунтовано перспективи використання рослинних екстрактів у технології виробництва морозива в якості смако-ароматичної натуральної добавки.Виготовлення морозива виключно на основі рослинної сировини та комбінування її з молочною основою дасть можливість суттєво заощаджувати ресурси дефіцитної тваринної сировини та збагачувати її біологічно цінними компонентами. In the article the prospects of using plant extracts in the technology of ice-cream as flavored natural supplements. Making ice-crea mex clusively from plant material and combining it with a milk base will allow significantly saver sources care animal sand enrich its biologically valuable components.Документ Морозиво з рослинними екстрактами(2011) Гулак, Олена Володимирівна; Поліщук, Галина ЄвгеніївнаВ статті обґрунтовано технологічні параметри виробництва морозива з рослинними екстрактами. З'ясовано, що для оптимального ведення процесу екстрагування в технології морозива з рослинними екстрактами доцільно застосовувати спеціальне екстракційне обладнання. Найбільш перспективним у цьому відношенні є екстрактор з вібраційною системою перемішування, який, на відміну від традиційних, забезпечує належні інтенсивні гідродинамічні умови протікання процесу, наближає активну поверхню взаємодіючих фаз до 100% і дозволяє ефективно використовувати і переробляти рослинну сировину.Документ Мікробіологічні показники рослинних екстрактів для виробництва морозива(2011) Поліщук, Галина Євгеніївна; Гулак, Олена Володимирівна; Згурський, Андрій Володимирович; Антонюк, Марія МиколаївнаУ статті представлені результати мікробіологічних досліджень водних екстрактів рослин, які містять фенольні сполуки і можуть бути використані при виробництві морозива. Встановлено антимікробну активність екстрактів гібіскусу, троянди, котовника і лаванди по відношенню до патогенних тест-культур. Антимікробну дію найбільш ефективних екстрактів троянди і гібіскуса можна пояснити великою кількістю фенольних сполук (0,149 і 0,140 мг/см3) порівняно з екстрактами лаванди і котовника (0,085 і 0,132 мг/см3). Проведена перевірка на відповідність мікробіологічних показників вимогам ДСТУ на морозиво молочне і молочно-овочеве з рослинними екстрактами. Доведено, що використання рослинних екстрактів покращує мікробіологічні показники сумішей і морозива різних видів. Селективність антимікробної впливу досліджуваних екстрактів щодо спороутворюючих мікроорганізмів матиме практичне значення в технології виготовлення морозива для істотного поліпшення його мікробіологічних показників.