Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу зцукрювання у виробництві харчового сиропу
    (2013) Карпович, Інна Віталіївна; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Брик, Оксана Іванівна
    Представлено результати дослідження ефективності використання глюкоамілазних ферментних препаратів для зцукрювання глюкозного розчину, одержаного з пшениці. Встановлено оптимальні технологічні параметри проведення процесу. Over decades starch syrup production in Ukraine was in the state of crisis. During this time, production of edible starch has almost decreased by 4 times. The most powerful company nowadays is JSC «IDnipro Starch and Syrup Mill» which produces native starch from corn, starch syrup, gluten, glucose, oil and food. Starch and starch products technology has recently undergone significant changes. New enzymes and types of adsorbents start to be used in production. Due to wide application of enzymes in the world glucose-fructose and edible syrups, molasses with different carbohydrate composition, starch sugar and also more than 15 kinds of glucose products have been produced. Technologies of fructose-content syrups are based on three enzymatic reactions: saccharification starch diluting by enzyme — bacterial amylase; diluted starch saccharification by enzyme — amyloglucosidase; isomerization of glucose into fructose through glucose — izomerase. In order to study saccharification hydrolysis process after suspended impurities removal from it a series of experiments has been carried out to choose glucoamylase enzyme preparation and establish its optimal quantities, determine of the process duration. Therefore, there is a need to improve starch technology using glucoamylase enzymes for saccharification glucose solution yielded from wheat.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу ступеня розріджування крохмалю на кінетику зцукрювання гідролізатів до мальтози
    (2013) Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Грабовська, Олена Вячеславівна
    Вивчено кінетику процесу ферментативного зцукрювання гідролізатів крохмалю у виробництві мальтозних сиропів. Встановлено залежність кінцевого глюкозного еквіваленту мальтозних сиропів від ступеня розріджування крохмалю. The kinetics of the process of enzymatic saccharification of starch hydrolysates in the production of maltose syrups were studying. The dependence of the final glucose equivalent of maltose syrups on the degree of liquefaction of the starch.
  • Ескіз
    Документ
    Розрахунок процесу вилуговування пивної дробини
    (2005) Прохоров, Олександр Миколайович; Житнецький, Ігор Володимирович
    Наведено результати вимивання цукрів із пивної дробини. Встановлено та описано зв'язок між рівноважною концентрацією цукрів у твердій і рідкій фазах пивних заторів. Запроповано методику розрахунку процесу вимивання цукрів із дробини. The results of the leaching of sugars from the beer pellet. Installed and describes the relationship between the equilibrium concentration of sugars in the solid and liquid phases beer congestion. The design procedure of leaching process sugars from grains.
  • Ескіз
    Документ
    Затирание зернопродуктов в производстве полисолодовых экстрактов
    (1989) Емельянова, Нина Александровна; Данилевская, Алла Викторовна; Кошевая, Валентина Николаевна; Диченко, Л. В.
    Таким образом, установлено, что совместное затирки кукурузного, пшеничного и овсяных солодов увеличивает выход экстракта на 3 - 4%, а также положительно влияет на химический состав сусла.Таким чином, встановлено, що сумісне затирання кукурудзяного, пшеничного і вівсяних солодів збільшує вихід екстракту на 3 – 4%, а також позитивно впливає на хімічний склад сусла.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація технологічних параметрів отримання високомальтозних сиропів із крохмалю
    (2008) Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Мірошник, Володимир Олександрович; Розборський, Є. В.
    Визначено оптимальні технологічні параметри ферментативного зцукрювання кукурудзяного крохмалю у виробництві високомальтозних сиропів.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація режимів ферментативного гідролізу складових зерна в спиртовому виробництві
    (2008) Левандовський, Леонід Вікторович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Глускіна, Тетяна Сергіївна; Шиян, Петро Леонідович
    Досліджено можливість і особливості використання ферментних препаратів в технології спирту з крахмалевмісної сировини. Оптимізовано технологічні режими низькотемпературного розварювання сировини при використанні цих ферментних препаратів із забезпеченням нормативного виходу спирту з 1 т умовного крохмалю.