Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Modelling of Process in Twin-Screw Dough-Mixing Machines
    (2014) Kudinova, Alexandra; Kravchenko, Alexander; Litovchenko, Igor; Telychkun, Yuliia; Gubenia, Oleksii; Telychkun, Volodymyr; Dovgun, Irina
    To intensify the machining test during mixing, we suggested to use a screw as the working part of various modifications, which provide continuous transportation and intensive mechanical impact on the dough during kneading. A design model using software package Flow Vision is offered to study the process of kneading.
  • Ескіз
    Документ
    Improvement of drying process of beer pellet in the fluidized bed apparatus
    (2014) Pohozhayev, Alexander; Yakobchuk, Roman
    Introduction. It is appropriate to model and calculate the processes in the fluidized bed apparatus using computer simulation techniques and experimental studies in order to improve the drying process of beer pellet and develop new structures of dryers. Materials and methods. The process of drying spent grains in the fluidized bed dryer screw. Beer pellet has a thick consistency of rough grinding grain product, a light brown color, sweet flavor and malt smell and it rich in nutrients. Simulation of beer pellet drying was based on the finite element method using the software package Flow Vision and mathematical and statistical methods. Results and discussion. The mathematical model determining allow the coolant pressure in the drying chamber, to depend on the speed and coolant gas distribution device design and optimum conditions of drying installation. Uniform heating and drying the product in the fluidized state at any point of intersection of the drying chamber of screw dryer is achieved through high-quality distribution of coolant above gas distribution device. The expediency of Reynolds criterion definition was proved using semi-empirical interpolation formula derived by V. Goroshko, L. Rosenbaum, and O. Todes. It allows reducing of marker dimensions of the dryer. The design of screw dryers was improved by established under the perforated gas distribution grid profile that provides directional movement of coolant and coolant levels the pressure along the length of the drying chamber. Conclusions. Using the results of research for select the mode of drying in the design phase of drying equipment allows improve drying process beer pellet in the dryer.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність модернізації шнеків дифузійних апаратів системи DdS і С-17
    (1966) Пушанко, Микола Миколайович; Лисянський, Віктор Маркович; Бузикін, О. М.
    Аналітичний метод дослідження процесу екстракції цукру з буряків в апаратах системи DdS показав, що коефіцієнти масовіддачі на різних ділянках апарата залежать від його конструктивних особливостей і від технологічного режиму роботи. Отже, за локальними значеннями коефіцієнта масовіддачі в апараті можна судити про раціональність конструкції окремих елементів апарата і про оптимальність режиму роботи. Так, проведені дослідження показали, що більш раціональним типом пристрою для переміщення і перемішування стружки була б конструкція робочого органу з використанням лап і контрлап замість шнеків.
  • Ескіз
    Документ
    Совершенствование производства кормовой муки
    (1986) Тульчевский, Михаил Григорьевич; Старчевая, Валентина Николаевна; Кандыбка, Петр Михайлович; Ткаченко, Е. Д.; Гнатюк, П. Г.
    Выполнены работы по усовершенствования межоперационного транспорта при производстве кормовой муки. На основании проведенных исследований структорно-механических характеристик мясной шквары предложено использовать трубопроводный транспорт в качестве межоперационного. Побудителем движения выступает давление соковых паров, которые образуются в процессе тепловой обработки мясного сырья у вакуум-горизонтальном котле. Все это позволило провести модернизацию основного оборудования, интенсифицировать технологический процесс, улучшить санитарные условия. The work on improvement of inter-operation of transport in the production of coarse flour was performed. Based on previous studies of structural and technological properties of meat crackling is proposed to use the pipelines as between operational. Causative movement advocates pressure vapor juice that is obtained during the thermal treatment of raw meat in a vacuum horizontal boiler. This led to the upgrading boilers and centrifuges, intensify the technological process, improve sanitary conditions.
  • Ескіз
    Документ
    Методи підвищення продуктивності колонних дифузійних апаратів
    (2012) Парахоня, Андрій Миколайович; Пушанко, Микола Миколайович
    Оглянуто особливості проведення процесу дифузії цукрози з бурякової стружки, а саме, вплив механічних процесів на протитечійний рух стружки в об’ємі апарата. Опрацьовані результати експериментів. Вони показали змінний характер розподілу стружки по висоті та радіусу колони. Проаналізовані основні стадії процесу екстракції цукрози. Запропонована нова конструкція завантажувального пристрою колонного дифузійного апарата. The features of the diffusion of sucrose from beet chips, namely, the influence of mechanical processes on the countercurrent movement of the chips in volume of the unit. Treated with the experimental results. They found a variable distribution of chips in height and within columns. The analysis of the main stages of the process of extraction of sucrose. A new design of the boot device column diffuser.