Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Використання коагулянтів в процесi екстрагування цукрози з бурякової стружки
    (2003) Ліпєц, Антон Адамович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Гусятинський, Микола Володимирович
    Досліджено вплив основного сульфату алюмінію, рекомендованого до використання в процесі екстрагування цукрози з бурякової стружки, з точки зору підвищення якості дифузійного соку. The influence of basic aluminum sulfate, recommended for use in the process of sucrose extraction from beet chips, has been investigated in terms of improving the quality of diffusion juice.
  • Ескіз
    Документ
    Моделирование процесса основной дефекации в свеклосахарном производстве
    (1997) Чагайда, Андрей Олегович; Загородний, Петр Павлович; Фоломеева, В. В.; Рева, Леонид Павлович
    Представлены результаты исследования очистки диффузионного сока по способу с промежуточным отделением осадка несахаров в рациональной зоне рН переддефекации. The research results of purification of diffusion juice by the method with intermediate separation of sediment of nonsugars in the area of progressive pH of predefecation have been presented.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи реформування цукрової галузі України та її адаптація до ринкових умов господарювання
    (2013) Ткаченко, Надія Марківна; Кравченко, Ірина Йосипівна
    Розглянуто стан бурякоцукрового виробництва в Україні. Проаналізовано його сучасний стан в порівнянні з минулими роками. Розглянуто можливі шляхи подолання негативних явищ галузі та напрями її реформування. Визначено основні проблеми функціонування галузі. Досліджено можливі напрями структурної перебудови цукрової промисловості та підвищення рівня існуючих виробничих потужностей. Запропоновано шляхи подолання негативних явищ у цукровій галузі та напрями її реформування. Визначено можливість адаптації до ринкових умов господарювання, шляхом залучення коштів у бурякоцукровий комплекс та створення спеціалізованих агропромислових формувань.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив ДГСА на ступінь денатурації бурякової тканини
    (2004) Ліпєц, Антон Адамович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна
    Досліджено вплив дигідроксо сульфату алюмінію, у разі його використання в процесі екстрагування цукрози з бурякової стружки, на перехід високомолекулярних сполук, зокрема пектинових речовин, в дифузійний сік. The effect of dihydroxy aluminum sulphate, when it is used in the extraction of sucrose from beet chips, the transition macromolecular compounds such as pectin, the diffusion juice.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив коагулянтів на мікробіологічні процеси у дифузійному апараті
    (2003) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Ліпєц, Антон Адамович; Гусятинський, Микола Володимирович; Тетеріна, Світлана Миколаївна
    Досліджено вплив солей рекомендованих до використання при підготовці живильної води. The effect of salt recommended for use in the preparation of feed water.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив основного сульфату алюмінію на перехід високомолекулярних сполук в дифузійний сік у процесі екстрагування цукрози з бурякової стружки
    (2003) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Ліпєц, Антон Адамович; Коровко, С. М.
    Досліджено вплив основного сульфату алюмінію, рекомендованого до використання в процесі екстрагування цукрози з бурякової стружки, на перехід високомолекулярних сполук в дифузійний сік під час проведення процесу протягом 60 та 90 хв в діапазоні температур 65...85 С і кількості реагенту 0,015...0,045 % та на ступінь денатурації протоплазми бурякової тканини. The influence of basic aluminum sulphate is recommended for use in the extraction of sucrose from beet chips, the transition Macromolecular the diffusion juice during the process for 60 and 90 min in the temperature range 65 ... 85  C and the amount of reagent 0,015 ... 0.045% and the degree of denaturation of protoplasm beet tissue.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи отримання з побічних продуктів цукробурякового виробництва біологічно активних харчових добавок
    (2004) Штанько, Олег Анатолійович; Сімахіна, Галина Олександрівна
    Необхідно вести пошук нових технологій, щоб забезпечити максимально можливе збереження поживних речовин, які містяться в сировині. І одним із шляхів вирішення ції проблеми є використання кріотехнологій які дають змогу отримати продукти профілактичної дії з високим вмістом природних біологічно активних речовин.