Автореферати

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7151

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Економіко-екологічні аспекти техногенно-природної безпеки прикордонних регіонів (на прикладі західних областей України)
    (2000) Відоменко, Оксана Іванівна
    Дисертація присвячена дослідженню теоретико-методологічних проблем техногенно-природної безпеки продуктивних сил прикордонних регіонів та практичних шляхів по підвищенню її рівня. Розкрито сутність безпеки та небезпеки, розроблено класифікацію джерел ініціювання небезпеки, запропоновано методологічні підходи до створення бази даних по потенційних джерелах ризику, районуванню регіону за ступенем техногенно-природної небезпеки. Проведено аналіз соціально-економічних наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру в західному прикордонному регіоні. Запропоновані напрямки удосконалення техногенно-природної безпеки, в т. ч. за рахунок перегляду підходів до розміщення потенційних джерел техногенного ризику. Обгрунтовані адміністративно-організаційні та економічні механізми регулювання безпечного розвитку регіонів.
  • Ескіз
    Документ
    Экономическая эффективность совершенствования организационных форм управления в пищевой промышленности
    (1984) Жужукина, Наталья Ивановна
    Разработка научно-методических и практических рекомендаций по дальнейшему повышению эффективности функционирования объединений в плодоовощеконсервной промышленности УССР. Development of scientific-methodical and practical recommendations to further improve the efficiency of the associations in the fruit and vegetables canning industry USSR.
  • Ескіз
    Документ
    Напрями підвищення ефективності управління результатами діяльності підприємств хлібопекарської промисловості Київського регіону
    (2003) Темчишина, Юлія Леонідівна
    Дисертацію присвячено розв’язанню теоретичних, інформаційно-методичних та прикладних проблем управління формуванням результатів діяльності підприємств хлібопекарської промисловості в Київському регіоні в умовах трансформаційної економіки України. The dissertation aims at solving theoretical, informational/methodical and applied problems related to managing activity results of enterprises of the baking industry in the Kyiv region under economic transformations in Ukraine.
  • Ескіз
    Документ
    Управління операційним прибутком на прикладі підприємств харчової промисловості
    (2005) Олейнікова, Людмила Григорівна
    Дисертацію присвячено удосконаленню методик управління операційним прибутком підприємств харчової промисловості. Обґрунтовано необхідність удосконалення управління операційним прибутком на підприємствах харчової промисловості в ринкових умовах. Визначено економічну сутність операційного прибутку в умовах розвитку ринкових відносин. Досліджено передумови розробки методики управління операційним прибутком. Thesis is devoted to topical issues of increasing the efficiency STI food industry by improving methods wild management operating profit. The thesis examined Theorem cal bases of formation of profit, profit management technique in current economic conditions of Ukrainian enterprises.
  • Ескіз
    Документ
    Методологічні основи стратегічного управління підприємством
    (2006) Ігнатьєва, Ірина Анатоліївна
    У дисертаційній роботі запропоновано та обґрунтовано цілісну наукову концепцію стратегічного управління підприємством, що базується на засадах об’єктно-цільового підходу в менеджменті. Проведені дослідження, в результаті яких уточнено сутність понять: “стратегічне управління ”, “стратегія”, “середовище промислового підприємства” та “стратегічний потенціал підприємства”, доведено доцільності їх застосування в управлінні промисловими підприємствами. Обґрунтовано необхідності впровадження технології стратегічного управління на промислових підприємствах, що вимагає виконання комплексу операцій у певній послідовності й охоплює усі види діяльності підприємства. The thesis proposed and justified the integrity of scientific concept of strategic enterprise management, which is based on the theory of using object -oriented approach management. The research , which resulted in refined essence of the concepts : "strategic management , "" strategy, "" among the industrial enterprises "and" strategic potential of the enterprise " The expediency of their application in the management of industrial enterprises. justified the need for a methodology of strategic management in industrial enterprises , which requires performing complex operations in sequence , and encompasses all types the enterprise.
  • Ескіз
    Документ
    Планування потреби фінансових ресурсів для забезпечення діяльності акціонерних товариств
    (2008) Роговий, Андрій Віталійович
    Дисертацію присвячено розробці теоретичних і практичних засад планування фінансових ресурсів при обґрунтуванні основних напрямків ефективного фінансового управління акціонерними товариствами харчової галузі. Представлена робота дозволяє дослідити стан планування фінансових ресурсів акціонерних товариств харчової галузі та розробити рекомендації щодо покращення фінансового управління з використанням інструментарію планування. The dissertation is devoted to working out theoretical and practical aspects of planning financial resources at a substantiation of basic directions of an effective finance administration, and also to search out ways of system of management improvement at joint-stock companies of food-processing industry.
  • Ескіз
    Документ
    Управління людським капіталом на підприємствах харчової промисловості
    (2008) Кошулько, Оксана Павлівна
    Дисертація присвячена вирішенню проблеми удосконалення управління людським капіталом на підприємствах харчової промисловості, що дасть змогу визначати ринкову вартість людського капіталу та ефективно управляти ним. The paper is devoted to the solution of the following problem: human resources management improvement at food retail industry. This can help determine human resources market value to manage this kind of resources adequately at an enterprise.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність використання трудового потенціалу підприємств хлібопекарської промисловості України
    (2008) Новойтенко, Ірина Віталіївна
    В дисертації висвітлено взаємозв’язки трудового потенціалу з іншими економічними категоріями, наведено авторське тлумачення цього поняття, удосконалено організаційно-економічний механізм управління трудовим потенціалом підприємства та запропоновано методику оцінки ефективності його використання, розроблено інформаційний інструментарій для моніторингу стану, ефективності використання і розвитку трудового потенціалу та запропоновано модель управління трудовим потенціалом підприємств хлібопекарської промисловості. На основі результатів аналізу сучасного стану, ефективності використання і розвитку трудового потенціалу підприємств хлібопекарської промисловості було запропоновано концепцію управління ефективністю його використання, яка полягає в реорганізації існуючих систем управління формуванням, використанням і розвитком трудового потенціалу підприємств шляхом впровадження систем управління знаннями працівників, витратами на трудовий потенціал та результатами його використання.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка організаційно-економічних основ зниження ризиків підприємств легкої промисловості
    (2004) Фокіна, Наталія Петрівна
    Дисертацію присвячено розробці організаційно-економічних засад зниження підприємницького ризику на прикладі підприємств легкої промисловості. Узагальнено теоретико-методичні основи управління ризиком, запропоновано використання показників конкурентоспроможності продукції та підприємства для експрес-діагностики кризового стану, розроблено та впроваджено дискримінантну функцію виявлення загрози банкрутства, яка враховує галузеві особливості, на основі методів нечіткої математики розроблені антикризові заходи, проведено моделювання економічних ризиків, розроблена методика проведення заходів щодо уникнення кризового стану та ризику банкрутства за рахунок вибору альтернативних проектів. Основні результати досліджень пройшли виробничу перевірку та прийняті до використання в Агентстві з питань банкрутства, на КВТВП „Київ” і у навчальному процесі КНУТД та НЕУ. Диссертация посвящена разработке организационно-экономических основ снижения риска на примере предприятий легкой промышленности. Dissertation is devoted to the development of organization-economical concept of reducing the operational risk on the basis of the enterprises of footwear industry. This manuscript conceptually reviews the theoretical and methodical background of the risk management; proposes application of the enterprise and product competitiveness indexes for express-diagnostics of the crisis and bankruptcy; develops the discriminant function for bankruptcy identification and includes industry specifics; based on methods of uncertain mathematics selects the most successful anti-crisis actions for the enterprises; provides modeling of the economical risks that let to select the least risky project and suggests to establish the controlling department. Main results of the study have been tested in the enterprises and received recommendations to use it in Agency of the Bankruptcy Affairs at the Ministry of Economics of Ukraine, implemented in KVTVP “Kiyv” and recommended for study in Kiev National University of Technology and Design and Nikopol Economic University.
  • Ескіз
    Документ
    Управління інноваціями на підприємствах харчової промисловості України
    (2007) Левченко, Юлія Григорівна
    Проведено аналіз економічної сутності інновацій, внаслідок чого набув подальшого розвитку понятійний апарат організації та управління інноваціями, зокрема такі його елементи як “інновація”, “інноваційна діяльність”, “управління інноваціями”. Запропоновано комплексну оцінку системи управління інноваціями. Проаналізовано сучасний стан і тенденції розвитку інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості, у тому числі фінансування інноваційної діяльності підприємств окремих галузей харчової промисловості та ефективність управління інноваціями на підприємствах. Запропоновано модель управління інноваціями, напрями розвитку управління інноваціями та пріоритетні напрями інноваційного розвитку окремих галузей харчової промисловості.