Research on the possibility of using stevia extract for production of ice cream of wellness orientation
Дата
2013
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Методом ДФПГ , який базується на нейтралізації вільних радикалів, а саме α,α-дифеніл - β-пікрил гідразилу, визначено антиоксидантні властивості згущеного водного екстракту стевії. Встановлено, що досліджуваний зразок здійснює нейтралізацію вільного радикала ДФПГ на 66,6%.Встановлено оптимальну кількість внесення згущеного водного екстракту стевії для досягнення найкращих органолептичних та фізико-хімічних показників морозива. DFPH method, which is based on the neutralization of free radicals, namely α, α-diphenyl-β-pikryl hidrazyl, has determined the antioxidant properties of condensed aqueous stevia extract. It has been found that the sample neutralizes a free radical DFPH for 66.6%. An optimal amount of applying the condensed aqueous stevia extract for getting the best organoleptic and physico-chemical characteristics of ice cream has been found.
Опис
Ключові слова
ice-cream, antioxidant properties, extract of stevia, health feed, морозиво, антиоксидантні властивості, екстракт стевії, оздоровче харчування, антиокислительные свойства, экстракт стевии, оздоровительное питание, мороженое
Бібліографічний опис
Bazhay-Zhezherun, S. Research on the possibility of using stevia extract for production of ice cream of wellness orientation / S. Bazhay-Zhezherun, K. Telegin // The second north and east european congress on food. – K.: NUFT, 2013. – P. 204.