Дослідження впливу параметрів екстрагування рослинної сировини на вихід екстрактивних речовин
Дата
2013
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Статтю присвячено питанням отримання якісних екстрактів, що лежать у площині дослідження взаємозв’язку: умови екстракції – властивості екстракту. Ця стаття становить інтерес для безалкогольної промисловості, спрямованої на розширення асортименту напоїв із застосуванням натуральних компонентів: екстрактів рослинної сировини та настоїв пряно-ароматичної сировини, які є цінним джерелом біологічно активних речовин. Досліджено вплив природи розчинника та тривалості екстракції на вихід екстрактивних речовин. Як рослинну сировину було використано плоди хеномелесу та листя і квітки глоду. Наведена органолептична оцінка якості отриманих екстрактів. Article deals with obtaining high-quality extracts that lie in the plane of the investigation of the relationship : the conditions of extraction - properties of the extract. This article is of interest to soft drinks industry, aimed at expanding the range of drinks with natural ingredients : extracts of plant material and extracts of aromatic raw materials, which is a valuable source of biologically active substances. The influence of the solvent nature and duration of extraction on the yield of extractives . As the plant material used henomelesu fruits and leaves and flowers of hawthorn. The following organoleptic quality assessment derived extracts.
Опис
Ключові слова
екстрагування, extraction, рослинна сировина, plant material, умови екстракції, extraction conditions, якість екстрактів, качество экстрактов, quality of the extracts, кафедра експертизи харчових продуктів
Бібліографічний опис
Помін, М. В. Дослідження впливу параметрів екстрагування рослинної сировини на вихід екстрактивних речовин / М. В. Помін, С. І. Усатюк, С. В. Іванов // Якість і безпека харчових продуктів : збірн. тез міжнар. наук.-техн. конф., 14–15 лист. 2013 р. – К.: НУХТ, 2013. – С. 131–132.