Molecular gastronomy
Loading...
Files
Date
Authors
item.page.orcid
item.page.doi
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Molecular gastronomy is a subdiscipline of food science that seeks to investigate the physical and chemical transformations of ingredients that occur while cooking. Its programme includes three
axis, as cooking was recognized to have three components, which are social, artistic and technical. Molecular Cooking is one application of molecular gastronomy; it means cooking with modern
tools. Molecular Cuisine is a modern style of cooking, and takes advantage of many technical innovations from the scientific disciplines.
Description
Citation
Tymofeev, K. Molecular gastronomy / K. Tymofeev // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 80-ої студентської конференції молодих вчених, аспірантів та студентів, 10– 11 квітня 2014 р. - К. : НУХТ, 2014. – Ч. 4. – С. 299-301.