Моделювання ароматичних композицій з ефірної олії лаванди (lavandula) для інкапсулювання гуміарабіком
Файли
Дата
2015
Автори
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
З метою стабілізації хімічного складу ефірних олій (ЕО) проводять їх інкапсулювання, що передбачає нанесення на гідрофільні адсорбенти та утворення плівки навкруги краплин ефірної олії з одержанням сухого розчинного порошку або мікрокапсул. Це дає змогу зберігати хімічну структуру ароматичних сполук різних органічних класів ЕО, зменшувати швидкість їх випаровування і контролювати
швидкість виділення при нанесенні на гідрофільні адсорбенти, що забезпечує
подовження біологічної активності.
In order to stabilize the chemical composition of essential oils (EO) spend their Inkapsulyuvannya that involves coating the hydrophilic adsorbents and film formation around drops of essential oil to form a soluble dry powder or microcapsules. This allows you to keep the chemical structure of organic aromatic compounds of different classes EA reduce their rate of evaporation and control
release rate when applied to the hydrophilic adsorbents, providing
extension of biological activity.
Опис
Ключові слова
ароматична композиція, ефірна олія, інкапсулювання, aromatic compositions, essential oil, encapsulation, кафедра технології молока і молочних продуктів
Бібліографічний опис
Чепель, Н. В. Моделювання ароматичних композицій з ефірної олії лаванди (lavandula) для інкапсулювання гуміарабіком / Н. В. Чепель // Перспективи розвитку м'ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті євроінтеграції : програма та матеріали четвертої міжнародної науково-технічної конференції, 24 — 25 березня 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – С. 116-117.