Харчовий потенціал насіння олійних культур
Файли
Дата
2014
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У роботі наведено результати амінокислотного аналізу білків насіння соняшнику, сої та ріпаку. Отримані дані свідчать про вміст всіх незамінних амінокислот в досліджуваних зразках шротів. Лімітованими амінокислотами в соєвому білку є сума сірковмісних білків метіоніну та цистину. Для білків ріпакового шроту першою лімітованою кислотою є валін, проте її вміст лише на 20 % нижчий, ніж у еталонному білку Найменш збалансованим за складом незамінних амінокислот виявився білок соняшникового шроту, в якому три лімітовані амінокислоти (лізин, валін та ізолейцин) мали практично однаковий скор – 71-73,5 %.
Results of aminoacid analysis of sunflower, soy and rape seed protein are presented in this work. Obtained results have shown that investigated samples have all essential aminoacids. Limiting aminoacid of soy proteins is a sum of sulfurcontaining aminoacids methionine and cistine. The first limiting aminoacid in rape meal protein is valine, but its content only 20 % lower of etalon protein. The least balanced on the base of essential aminoacid content were sunflower seed proteins, in which three aminoacids (lysine, valine and isoleycine) had almost the same score 71-73,5 % and were limiting.
Опис
Ключові слова
кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, соняшник, соя, ріпак, амінокислоти, білки, олійне насіння, rape, aminoacids, оil seeds, protein, soy, sunflower
Бібліографічний опис
Носенко, Т. Т. Харчовий потенціал насіння олійних культур / Т. Т. Носенко, Т. О. Кот // Продовольчі ресурси: проблеми і перспективи : збірник наукових праць за матеріалами ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, 11 листопада 2014 р. – Київ, 2014. – С. 52–54.