Конопляний протеїн – перспективне джерело рослинних білків для молочних продуктів
Дата
2016
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Відомо, що речовини білкової природи кількісно переважають над іншими макромолекулами присутніми в живих клітинах, складаючи приблизно 20% маси людського тіла та більше 50% сухої маси клітини. Відповідно недостача білка веде до розщеплення тканин –організм змушений використовувати власний азот і білки на покриття життєво важливих потреб. Тому їх наявність в організмі є надзвичайно важливою для нормального функціонування усіх органів, систем та підсистем. It is known that the substances of protein nature are quantitatively above other macromolecules present in living cells, accounting for about 20% of the mass of the human body and more than 50% of the dry mass of the cell. Accordingly, the lack of protein leads to tissue cleansing - the body is forced to use its own nitrogen and proteins to cover vital needs. Therefore, their presence in the body is extremely important for the normal functioning of all organs, systems and subsystems.
Опис
Ключові слова
конопляний протеїн, рослинні білки, молочні продукти, hemp protein, vegetable proteins, dairy products, кафедра технології молока і молочних продуктів, кафедра біотехнології і мікробіології
Бібліографічний опис
Ющенко Н. М. Конопляний протеїн – перспективне джерело рослинних білків для молочних продуктів / Н .М. Ющенко, Т. О. Белемець, А. В. Лебедєва // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : 82 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів, 2016 р. – К. : НУХТ, 2016. – С. 331.