Обґрунтування доцільності виробництва безглютенових харчових продуктів в Україні

Ескіз

Дата

2018

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Целіакія та непереносимість глютену є розповсюдженими генетично обумовленими захворюваннями. Єдиним методом лікування хворих є найсуворіша безглютенова дієта, заснована на повному виключенні з раціону харчування всіх глютеновмісних продуктів. Ринок безглютеново продукці в Укра ні ще знаходиться на стаді формування, основну частину на ньому займають продукти імпортного виробництва. Вітчизняні виробники мають можливість долучитися до розроблення тако категорі продукці за умови готовності відповідати регламенту Європейсько Ассоціаці Спілок Целіакі (AOECS) стосовно безглютенового виробництва.

Опис

Ключові слова

безглютенові харчові продукти, целіакія, непереносимість глютену, ринок безглютенових харчових продуктів, gluten-free foods, celiac disease, gluten intolerance, gluten-free foods market, кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Стеценко, Н. О. Обґрунтування доцільності виробництва безглютенових харчових продуктів в Україні / Н. О. Стеценко, С. П. Краєвська // Theoretical achievements for practice : Proceedings of XХVIIІ International scientific conference. – Morrisville : Lulu Press, 2018. – Р. 5–11.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced