Радіаційна безпечність продуктів харчування згідно принципам системи НАССР. Коригувальні дії
Дата
2004
Автори
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Встановлення коригувальних дій – це п’яти принцип системи НАССР. Важливе завдання коригувальній дії – запобігти попаданню харчових продуктів, які можуть бути небезпечними, до споживачів. Зменшення рівня забруднення харчових продуктів є реальним і головним шляхом запобігання опроміненню людей понад встановлені нормативи. Для зниження концентрації в молоці, м’ясі, рибі та інших продуктах харчування необхідно піддавати їх технологічний та кулінарній обробці. Здійснення цих заходів істотно знижує вміст цезію-137 в раціоні людини і дозові навантаження на її організм. Establishment of correcting actions – it is heels the principle of the system НАССР. Important task to correcting action – to prevent the hit of food products which can be dangerous, to the users. Reduction of level of contamination of food products is the real and main way of prevention to the irradiation of people over the set norms. For the decline of concentration of in milk, meat, fish and other food stuffs it is necessary to add them technological and culinary treatment. Realization of these measures substantially brings maintenance down of in the ration of man and dose loadings on its organism.
Опис
Ключові слова
радіонукліди, безпека продуктів харчування, radionuclide, safety of food stuffs
Бібліографічний опис
Соболєв, А. С. Радіаційна безпечність продуктів харчування згідно принципам системи НАССР / А. С. Соболєв // Коригувальні дії : збірник наукових праць. – Київ : ІПДО НУХТ, 2004. – С. 124–127.