Використання маслянки для виробництва оздоровчого напою з комбінованим складом сировини

Ескіз

Дата

2019

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Багатий біохімічний склад маслянки обумовлює доцільність її застосування для створення харчових продуктів оздоровчого призначення. Як молочна основа може використовуватись суміш знежиреного молока і маслянки. Експериментально встановлено, що найкращу консистенцію має продукт, у якому співвідношення знежиреного молока і маслянки становить 1:2. Запропоновано при виробництві кисломолочного напою використовувати стабілізатор молочної основи – низькометоксильований пектин. Такий прийом дозволяє покращити структурно-механічні властивості кисломолочних продуктів і сприяє поліпшенню життєдіяльності лактобактерій. Пектин виконує роль не тільки стабілізатора структури, а й функціонального інгредієнту, який має здатність зв’язувати та виводити з організму іони важких металів та радіонукліди.

Опис

Ключові слова

маслянка, оздоровчий харчовий продукт, кисломолочний напій, пектин, комбінований склад сировини, buttermilk, healthy food, fermented milk drink, pectin, raw materials combined composition, кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Стеценко, Н. О. Використання маслянки для виробництва оздоровчого напою з комбінованим складом сировини / Н. О. Стеценко // Scientific discoveries: projects, strategies and development: Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ» with Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Vol. 1), October 25, 2019. Edinburgh, UK : European Scientific Platform. – Р. 88-89.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced