Використання яблучних харчових волокон в технології безглютенового хліба
Дата
2018
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Безглютеновий хліб містить мало харчових волокон, оскільки до його рецептури входить в основному крохмаль. Перспективною сировиною для збагачення безглютенового хліба харчовими волокнами можуть бути продукти переробки яблук, які містять у своєму складі харчові волокна. У роботі наведено результати дослідження впливу вичавок яблучних сушених українського виробництва та спеціально виготовлених яблучних харчових волокон іноземного виробництва.
Опис
Ключові слова
целіакія, безглютеновий хліб, яблучні харчові волокна, харчова цінність хліба, крохмаль, celiac disease, gluten free bread, apple dietary fibe, nutritional value of bread, starch, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
Бібліографічний опис
Шкраба, М. В. Використання яблучних харчових волкон в технології безглютенового хліба / М. В. Шкраба, А. О. Грицайова, А. М. Грищенко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 84-ої Міжнар. наук. конф. мол. учен., асп. і студ., 23-24 квітня 2018 р. – Київ : НУХТ, 2018. – Ч. 1. – С. 167.