Дослідження показника активності води паст кисломолочних
Файли
Дата
2020
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Дослідження здійснювали для паст кисломолочних протягом 15 діб, з
інтервалом у 2 доби на аналізаторі активності води «HygroLab 2» (Яоґгопіс,
Швейцарія) за температури 20 °С в діапазоні вимірювання 0...1 Алу (0...100 %
гіі) на базі Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ.
Виявлено, що показник активності води в розроблених кисломолочних
пастах з прянощами на основі сметани з масовою часткою жиру 20 % становив
0,97.
Протягом 15-ти діб досліджень зберігання показник активності води
істотних змін не зазнавав, що підтверджує стабільність властивостей
високомолекулярних сполук (крохмаль, білки, розчина клітковина) під час
зберігання. За результатами дослідження встановлено, що органолептичні
властивості зразків паст змін не зазнавали.
Опис
Ключові слова
пасти кисломолочні, активність води, кафедра технології молока і молочних продуктів, кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції, кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування, кафедра біотехнології і мікробіології
Бібліографічний опис
Дослідження показника активності води паст кисломолочних / У. Г. Кузьмик, Н. М. Ющенко, Т. О. Белемець, І. М. Миколів // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції: програма та тези матеріалів ІХ Міжнародної науково-технічної конференції. – Київ: НУХТ, 2020. – С. 147-149