Improvement of water preparation technology for the production of alcoholic beverages of stable quality

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2022

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

It was found that the sodium mass concentration of the prepared water affects the stability of alcoholic beverages during storage. To increase the stability of vodka according to the presented water technology, the following reduction occurs: the mass concentration of sodium (Na) by 23 times – from 266.1 to 11.6 mg/dm3; total alkalinity (TA) by 21 times – from 4.1 to 0.2 mmol/dm3; mass concentration of silicon (Si) by 13 times – from 6.5 to 0.5 mg/dm3; mass concentration of silicic acid (H2SiO3) by 13 times – from 13.9 to 1.1 mg/dm3. Встановлено, що масова концентрація натрію у підготовленій воді впливає на стійкість алкогольних напоїв при зберіганні. Для підвищення стійкості горілки за представленою технологією води відбувається зниження: масової концентрації натрію (Na) у 23 рази – з 266,1 до 11,6 мг/дм3; загальної лужності (TA) у 21 раз – з 4,1 до 0,2 ммоль/дм3; масової концентрації кремнію (Si) у 13 разів – з 6,5 до 0,5 мг/дм3; масової концентрації кремнієвої кислоти (H2SiO3) у 13 разів – з 13,9 до 1,1 мг/дм3.

Опис

Ключові слова

кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції, electrochemical activation, prepared water, stability, alcoholic drink, vodka, електрохімічна активація, підготовлена вода, стійкість, алкогольний напій, горілка

Бібліографічний опис

Improvement of water preparation technology for the production of alcoholic beverages of stable quality / O. Kuzmin, N. Stukalska, I. Dudarev, B. Mykhailov // Future prospects and reality towards water treatment technologies : proceedings of the 4th International scientific and technical conference, October 25-26, 2022. – Kyiv : NUFT, 2022. – Pp. 91–92