The definition of the emulsion stability of psyllium cellular tissue

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2021

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

One of perspective ingredients forhe meat industryis Psyllium cellulartissue. It can be used as a dietary food supplement, as a gel-forming agent and a thickening agent. Psyllium is mostly grown on the western territories of India, such as Rajasthan and Gujarat. The harvest is picked up once a year in winter.The most valueable part of psyllium is outer shelling, which is 26-32% from the general volume. The shelling is sorted according to the level of clarityand the color. It has the ability to take up the water creating the jelly.

Опис

Ключові слова

кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів, psyllium cellular tissue, emulsion stability, psyllium, shelling

Бібліографічний опис

Strashynskiy, I. The definition of the emulsion stability of psyllium cellular tissue / I. Strashynskiy, V. Pasichnyi, V. Grechko // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 87 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 15–16 квітня 2021 р.,м. Київ. – Київ : НУХТ, 2021. – Ч. 1. – С. 300