Cavitation liquid extraction of organic substances

Ескіз

Дата

2019

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

The article shows that it is possible to effectively cavitate various production media. For example, a significant effect was found in the extraction of protein from defatted ground bones. The extraction process according to a similar scheme at 18-20°C allowed for an additional 4-6% of protein to be extracted by weight. The results of extraction of biologically active substances from vegetable raw materials were also obtained.
В матеріалі показано, що можливо ефективно кавітаційно обробляти різні виробничі середовища. Наприклад, значний ефект був виявлений при екстракції білка зі знежирених мелених кісток. Процес екстракції за аналогічною схемою при 18-20°С дозволив додатково отримати 4-6% білка по відношенню до їх маси. Отримано також результати з екстрагування біологічно активних речовин з овочевої сировини.

Опис

Ключові слова

кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, кафедра експертизи харчових продуктів, cavitation liquid extraction, органічні речовини, department of foodstuff expertise, organic substances, харчова промисловість, food industry, кавітаційна екстракція рідини

Бібліографічний опис

Cavitation liquid extraction of organic substances / A. A. Litvinenko, S. V. Kadomskyi, Yu. I. Boyko, B.S. Pashchenko, E. V. Shtefan // Technical sciences: history the present time, the future, EU experience. Electrical engineering, power engineering, construction, architecture, food industry, chemical technology and industry, general issues of the technical sciences : International scientific and practical konference, September 27-28, 2019, Wloclawek, Republic of Poland. – Wloclawek: Izdevnieciba «Baltija Publishing», 2019. – Pp. 102-105

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced