Технологічне обладнання харчових виробництв
Дата
2023
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У навчальному посібнику викладено інформацію про машини та апарати харчових виробництв, зокрема: обладнання для зберігання, транспортування, підготовки сировини, тари та технологічного обладнання до основних виробничих процесів; механічного перероблення сировини та напівфабрикатів розділенням, з'єднанням і формуванням; проведення теплових, масообмінних і біотехнологічних процесів; оброблення харчових продуктів електрофізичними та мембранними методами. Наводиться інформація про потокові лінії виробництва харчової продукції.
Навчальний посібник призначений для здобувачів вищої освіти, які навчаються за освітньою програмою «Харчові технології», а також буде корисним для здобувачів споріднених програм, зокрема з інжинірингу харчових та біотехнологічних виробництв, аспіарантів, викладачів закладів вищої освіти та коледжів і фахівців підприємств харчових галузей.
The training manual contains information about machines and apparatus of food production, in particular: equipment for storage, transportation, preparation of raw materials, containers and technological equipment for the main production processes; mechanical processing of raw materials and semi-finished products by separation, joining and forming; carrying out thermal, mass exchange and biotechnological processes; processing of food products by electrophysical and membrane methods. Information is given on the production lines of food products. The study guide is intended for applicants of higher education who study under the educational program "Food Technologies", and will also be useful for applicants of related programs, in particular, in the engineering of food and biotechnology industries, graduate students, teachers of institutions of higher education and colleges, and specialists of food industry enterprises.
The training manual contains information about machines and apparatus of food production, in particular: equipment for storage, transportation, preparation of raw materials, containers and technological equipment for the main production processes; mechanical processing of raw materials and semi-finished products by separation, joining and forming; carrying out thermal, mass exchange and biotechnological processes; processing of food products by electrophysical and membrane methods. Information is given on the production lines of food products. The study guide is intended for applicants of higher education who study under the educational program "Food Technologies", and will also be useful for applicants of related programs, in particular, in the engineering of food and biotechnology industries, graduate students, teachers of institutions of higher education and colleges, and specialists of food industry enterprises.
Опис
Ключові слова
обладнання, харчове виробнитво, машина, апарат, кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, equipment, food production, machine, apparatus
Бібліографічний опис
Технологічне обладнання харчових виробництв : навч. посібник / В. І. Теличкун, Ю. С. Теличкун, О. О. Губеня, С. В. Стефанов, С. Т. Дамянова. – Київ : Сталь, 2023. – 634 с.