Perspective ways to increase the preventive benefits of kombucha
Дата
2024
Автори
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Національний університет харчових технологій
Анотація
На сьогоднішній день на комерційному ринку безалкогольних напоїв України, Європи та США стрімко набуває популярності ферментований напій під назвою «комбуча». Цей напій має позитивний профілактичний та оздоровчий вплив на організм людини завдяки своєму унікальному біохімічному складу. Приготовлена комбуча, відома як «чайний гриб», багата на вітаміни, мінерали, різноманітні антиоксиданти та корисні кислоти.
Nowadays, a fermented drink called "kombucha" is quickly becoming popular in the commercial non-alcoholic drinks market of Ukraine, Europe, and the USA. This drink has positive preventive and health benefits for the human body because of its unique biochemical composition. Prepared kombucha aka ‘tea mushroom’ is rich in vitamins, minerals, various antioxidants, and beneficial acids.
Nowadays, a fermented drink called "kombucha" is quickly becoming popular in the commercial non-alcoholic drinks market of Ukraine, Europe, and the USA. This drink has positive preventive and health benefits for the human body because of its unique biochemical composition. Prepared kombucha aka ‘tea mushroom’ is rich in vitamins, minerals, various antioxidants, and beneficial acids.
Опис
Ключові слова
комбуча, ферментований напій, чайний гриб, ферментація, kombucha, fermented drink, tea mushroom, fermentation;
Бібліографічний опис
Diatel, O. Perspective ways to increase the preventive benefits of kombucha / O. Diatel, O. Grynevych // Youth scientific achievements to the 21st century nutrition problem solution : 90th International scientific conference of young scientist and students, 11–12 April, 2024. –Kyiv : NUFT, 2024. – Part 3. – P. 477