Вплив гідротермічного оброблення зерна тритикале на комплекс вітамінів групи В
Дата
2023
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Досліджено вплив режиму гідротермічного оброблення – холодного кондиціонування за температури 12 - 16 ºС протягом 28 – 30 год на зміну вітамінного комплексу у зерні тритикале.. Встановлено, що у процесі гідротермічного оброблення за запропонованого режиму вміст вітамінів групи В у зерні тритикале суттєво підвищується: кількість тіаміну та рибофлавіну зростає у 2 – 2,5 рази; вміст нікотинової кислоти та холіну збільшується у 1,5 – 2 рази, інозиту - у 4 рази. Біологічно активоване зерно тритикале доцільно використовувати для виготовлення оздоровчих, функціональних та лікувально-профілактичних продуктів
The effect of the hydrothermal treatment regime - cold conditioning at a temperature of 12 - 16 ºС for 28 - 30 hours on the change of the vitamin complex in triticale grain was studied. It was established that during hydrothermal treatment under the proposed regime, the content of group B vitamins in triticale grain increases significantly: the amount of thiamine and riboflavin increases by 2-2.5 times; the content of nicotinic acid and choline increases by 1.5-2 times, inositol - by 4 times. It is advisable to use biologically activated triticale grain for the production of health-promoting, functional, and therapeutic-prophylactic products
The effect of the hydrothermal treatment regime - cold conditioning at a temperature of 12 - 16 ºС for 28 - 30 hours on the change of the vitamin complex in triticale grain was studied. It was established that during hydrothermal treatment under the proposed regime, the content of group B vitamins in triticale grain increases significantly: the amount of thiamine and riboflavin increases by 2-2.5 times; the content of nicotinic acid and choline increases by 1.5-2 times, inositol - by 4 times. It is advisable to use biologically activated triticale grain for the production of health-promoting, functional, and therapeutic-prophylactic products
Опис
Ключові слова
тритикале, зерно, гідротерміче оброблення, вітаміни, triticale, grain, hydrothermal processing, vitamins, кафедра технології оздоровчих продуктів
Бібліографічний опис
Бажай-Жежерун, С. Вплив гідротермічного оброблення зерна тритикале на комплекс вітамінів групи В / С. Бажай-Жежерун, Л. Береза-Кіндзерська // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 16 листопада 2023 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2023. – С. 101–102.