Перспективи розвитку вітчизняного виноробства

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2023

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Виноградарство і виноробство в Україні має багатовікову історію. Основномувиноградники зосереджені в Одеській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій таЗакарпатській областях. Географічно виділяється 6 основних виноробних регіонів України,15 макрозон (винних районів) і 58 мікрозон, хоча законодавчо ці зони не закріплені. Виноробна промисловість України представлена підприємствами первинного тавторинного виноробства. Основним видом сировини для виробництва вин є виноград. Окрім потужних винзаводів, які мають тисячі гектар власних виноградників,створюються малі виноробні господарства, які роблять свій внесок у розвиток культуриспоживання і виробництва вина в Україні, шляхом виробництва авторських вин, проведеннядегустацій своїх вин, так званих гастровинних турів та винних фестивалів
Viticulture and winemaking in Ukraine has a centuries-old history. The main vineyards are concentrated in Odesa, Kherson, Mykolaiv, Zaporizhzhia and Transcarpathian regions. Geographically, there are 6 main wine-growing regions of Ukraine, 15 macrozones (wine regions) and 58 microzones, although these zones are not fixed by law. The wine industry of Ukraine is represented by enterprises of primary tautorin winemaking. The main type of raw material for wine production is grapes. In addition to powerful wineries that have thousands of hectares of their own vineyards, small wineries are being created that contribute to the development of the culture of wine consumption and production in Ukraine by producing author's wines, holding tastings of their wines, so-called gastro wine tours and wine festivals

Опис

Ключові слова

кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства, виноградарство, виноробство, туризм, сировина, viticulture, winemaking, tourism, rawmaterials

Бібліографічний опис

Мукоїд, Р. Перспективи розвитку вітчизняного виноробства / Р. Мукоїд, І. Бабич, І. Винокурова // Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації : програма та матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 23–24 травня 2023 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2023. – С. 165–167.