Дослідження терморадіаційно-конвективного сушіння яблучних і виноградних вичавок
Файли
Дата
2024
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У процесі консервування яблучного соку віджимається до 20% соку, який на більшості виробничих підприємств є відходом виробництва. Ці продукти можна зневоднювати і використовувати як добавки в різних сферах харчового виробництва, особливо у виробництві хліба. Для зневоднення яблучних вичавок найбільш придатною з енергетичної точки зору є сушіння інфрачервоним випромінюванням, що дозволяє збільшити термін зберігання і поліпшити якість продукту. На основі проведених досліджень встановлено та математично оброблено закономірності терморадіаційно-конвекційного сушіння яблучних і виноградних вичавок.
In the process of canning apple juice, up to 20% of the juice is squeezed out, which in most production enterprises is production waste. These products can be dehydrated and used as additives in various areas of food production, especially in the production of bread. For dehydration of apple pomace, the most suitable from the energy point of view is drying with infrared radiation, which allows to increase the shelf life and improve the quality of the product. Based on the conducted research, the regularities of thermoradiation-convection drying of apple and grape pomace were established and mathematically processed.
In the process of canning apple juice, up to 20% of the juice is squeezed out, which in most production enterprises is production waste. These products can be dehydrated and used as additives in various areas of food production, especially in the production of bread. For dehydration of apple pomace, the most suitable from the energy point of view is drying with infrared radiation, which allows to increase the shelf life and improve the quality of the product. Based on the conducted research, the regularities of thermoradiation-convection drying of apple and grape pomace were established and mathematically processed.
Опис
Ключові слова
кафедра процесів і апаратів харчових виробництв, терморадіаційно-конвективне сушіння, яблучні вичавки, виноградні вичавки, thermoradiation-convective drying, apple juice, grape juice
Бібліографічний опис
Григорович, О. Дослідження терморадіаційно-конвективного сушіння яблучних і виноградних вичавок / О. Григорович, І. Дубковецький // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч. 2. – С. 182.