Розробка технології отримання гуміарабіку (Е414)
Дата
2021
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Гуміарабік має природне походження, займає провідне місце у світі по експорту необробленої продукції, характеризується своєю багатофункціональністю та застосовується у різних галузях промисловості (харчовій, косметичній, фармацевтичній). Проявляє властивості структуроутворювача, емульгатора, стабілізатора, текстуруючого агента, а також є харчовим волокном, яке застосовують у виробництві оздоровчих харчових продуктів. Розробка технології отримання гуміарабіку високого ступеня очищення для забезпечення потреб постійно зростаючого ринку харчової та косметичної промисловості.
Gum arabic is of natural origin, is the world's leading exporter of unprocessed products, is characterized by its versatility and is used in various industries (food, cosmetics, pharmaceuticals). It exhibits the properties of a structuring agent, emulsifier, stabilizer, texturizing agent, and is also a dietary fiber used in the production of health foods. Development of a technology for producing high-purity gum arabic to meet the needs of the ever-growing food and cosmetics market.
Gum arabic is of natural origin, is the world's leading exporter of unprocessed products, is characterized by its versatility and is used in various industries (food, cosmetics, pharmaceuticals). It exhibits the properties of a structuring agent, emulsifier, stabilizer, texturizing agent, and is also a dietary fiber used in the production of health foods. Development of a technology for producing high-purity gum arabic to meet the needs of the ever-growing food and cosmetics market.
Опис
Ключові слова
гуміарабік, камедь акації, просіювання, осадження, сушіння, технологія отримання, gum arabic, acacia gum, sieving, precipitation, drying, production technology, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів
Бібліографічний опис
Теребило, О. Розробка технології отримання гуміарабіку (Е414) / О. Теребило, О. Подобій // Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні в рамках проєкту програми ЄС ЕРАЗМУС+ Модуль Жана Моне : матеріали І-ї Міжнародної науково-практичної конференції, 30.11.2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 48–50.