Оптимізація роботи брагоректифікаційних установок
Файли
Дата
2024
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Відомі способи отримання ректифікованого спирту в брагоректифікаційних установках (БРУ), оснащених розгінною колоною (РК), передбачають введення на її тарілку живлення спиртовмісних напівпродуктів і побічних продуктів у вигляді конденсату пари з температурою 25-30 оС. Для ефективного виділення і концентрування летких домішок необхідною умовою є збільшення витрати пари від 2,56 до 3,59 кг/кг безводного спирту (б.с.), введеного в колону (на 28,7 %).
Known methods of obtaining rectified alcohol in distillation and rectification units (DRU) equipped with a booster column (RC) involve introducing alcohol-containing intermediate products and by-products into its feed plate in the form of steam condensate with a temperature of 25-30 ° C. For effective separation and concentration of volatile impurities, a necessary condition is to increase the steam consumption from 2.56 to 3.59 kg/kg of anhydrous alcohol (abs) introduced into the column (by 28.7%).
Known methods of obtaining rectified alcohol in distillation and rectification units (DRU) equipped with a booster column (RC) involve introducing alcohol-containing intermediate products and by-products into its feed plate in the form of steam condensate with a temperature of 25-30 ° C. For effective separation and concentration of volatile impurities, a necessary condition is to increase the steam consumption from 2.56 to 3.59 kg/kg of anhydrous alcohol (abs) introduced into the column (by 28.7%).
Опис
Ключові слова
кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства, спирт, ректифікація, брагоректифікаційна установка, живлення, пара, alcohol, rectification, distillationplant, nourishment, vapour
Бібліографічний опис
Булій, Ю. В. Оптимізація роботи брагоректифікаційних установок / Ю. В. Булій, О. М. Ободович, В. В. Сидоренко // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : тези матеріалів ХIII Міжнародної науково-технічної конференції, 21 листопада 2024 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2024. – С. 177–178.