Підвищення якості ректифікованого етилового спирту шляхом гідроселекції домішок

Ескіз

Дата

2024

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Для підвищення ступеню вилучення і кратності концентрування летких домішок спирту використовують спосіб екстрактивної ректифікації бражного дистиляту, спиртовмісних напіпродуктів та побічних продуктів брагоректифікації в епюраційній (ЕК) і розгінній (РК) колонах шляхом проведення гідроселекції. Для цього на верхні тарілки колон безперервно подають гарячупом'якшену воду або конденсат пари.
To increase the degree of extraction and the multiplicity of concentration of volatile impurities of alcohol, a method of extractive rectification of mash distillate, alcohol-containing semi-products and by-products of mash rectification is used in the purification (EC) and acceleration (RC) columns by means of hydroselection. For this purpose, hot softened water or steam condensate is continuously fed to the upper plates of the columns.

Опис

Ключові слова

кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства, спирт, ректифікація, гідроселекція, домішки, розгінна колона, alcohol, rectification, hydroselection, impurities, impurityconcentration column

Бібліографічний опис

Булій, Ю.В. Підвищення якості ректифікованого етилового спирту шляхом гідроселекції домішок / Ю. В. Булій, А. М. Куц // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : тези матеріалів ХIII Міжнародної науково-технічної конференції, 21 листопада 2024 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2024. – С. 148–149.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced