The Maillard Reaction
Вантажиться...
Дата
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У статті описано неферментативну реакцію підрум'янення - реакцію Майяра, яка відбувається між амінокислотами та відновлювальними цукрами. Розкрито стадії реакції, її хімічну формулу та роль у харчовій хімії та кулінарії.
The paper describes a non-enzymatic browning reaction - the Maillard reaction, which occurs between amino acids and reducing sugars. The steps of the reaction, its chemical formula, and the role in food chemistry and culinary are revealed.
The paper describes a non-enzymatic browning reaction - the Maillard reaction, which occurs between amino acids and reducing sugars. The steps of the reaction, its chemical formula, and the role in food chemistry and culinary are revealed.
Опис
Бібліографічний опис
Vakhrusheva, M. The Maillard Reaction / M. Vakhrusheva, I. Forostiuk // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 7–11 квітня 2025 р., м. Київ – Київ : НУХТ, 2025. – Ч. 3. – C. 481.