Вивчення можливості використання пектинових речовин у технологіях томатних соусів
Вантажиться...
Дата
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Розроблення та створення нових продуктів, що сприяють забезпеченню повноцінного харчування, профілактики захворювань, збільшення тривалості та підвищення якості життя населення, мають актуальний характер, особливо в умовах несприятливої екологічної ситуації, постійних стресів, а також у період різкого збільшення числа аліментарних захворювань. Можливість внесення пектинів до складу соусів зі зниженою калорійністю в даний час недосить вивчена. У зв'язку з цим метою роботи є розробка рецептур приправних соусів на прикладі кетчупу зі зниженою калорійністю та внесенням пектинових речовин
Development and creation of new products that contribute to ensuring good nutrition, disease prevention, increasing the duration and quality of life of the population are of a relevant nature, especially in conditions of unfavorable environmental situation, constant stress, as well as during a period of sharp increase in the number of alimentary diseases. The possibility of introducing pectins into the composition of sauces with reduced calorie content is currently insufficiently studied. In this regard, the purpose of the work is to develop recipes for seasoning sauces using the example of ketchup with reduced calorie content and the introduction of pectin substances
Development and creation of new products that contribute to ensuring good nutrition, disease prevention, increasing the duration and quality of life of the population are of a relevant nature, especially in conditions of unfavorable environmental situation, constant stress, as well as during a period of sharp increase in the number of alimentary diseases. The possibility of introducing pectins into the composition of sauces with reduced calorie content is currently insufficiently studied. In this regard, the purpose of the work is to develop recipes for seasoning sauces using the example of ketchup with reduced calorie content and the introduction of pectin substances
Опис
Ключові слова
Бібліографічний опис
Дущак, О. В. Вивчення можливості використання пектинових речовин у технологіях томатних соусів / О. В. Дущак, В. В. Шутюк // Сталий ланцюг харчування та безпека крізь науку, знання та бізнес : тези доповідей ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, 15 травня 2025 р., м. Харків. – Харків : ДБУ, 2025. – С. 85–86.