Насіння чіа – перспективна “нішева” культура
Вантажиться...
Файли
Дата
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Українські аграрії традиційно вирощують значні обсяги зернових культур, переважно пшениці, кукурудзи та ячменю, що спрямовуються на виготовлення продуктів харчування, кормів для тварин і експорту. Також вітчизняному агросектору притаманне домінування виробництва технічних культур. Разом із тим сьогодні тренд здорового способу життя стрімко набирає обертів в нашій країні, тож відповідно підвищується попит на продукти харчування з підвищеною харчовою цінністю – суперфуди, фітнес-продукти, органічні продукти, біопродукти, фермерські продукти, інші продукти здорового харчування, основою яких є нішеві культури
Ukrainian farmers traditionally grow significant volumes of grain crops, mainly wheat, corn and barley, which are used for the production of food, animal feed and export. The domestic agricultural sector is also characterized by the dominance of the production of industrial crops. At the same time, today the trend of a healthy lifestyle is rapidly gaining momentum in our country, so the demand for food products with increased nutritional value is increasing accordingly - superfoods, fitness products, organic products, bioproducts, farm products, other healthy food products, the basis of which are niche crops
Ukrainian farmers traditionally grow significant volumes of grain crops, mainly wheat, corn and barley, which are used for the production of food, animal feed and export. The domestic agricultural sector is also characterized by the dominance of the production of industrial crops. At the same time, today the trend of a healthy lifestyle is rapidly gaining momentum in our country, so the demand for food products with increased nutritional value is increasing accordingly - superfoods, fitness products, organic products, bioproducts, farm products, other healthy food products, the basis of which are niche crops
Опис
Бібліографічний опис
Супрун-Крестова, О. Ю. Насіння чіа - перспективна "нішева" культура / О. Ю. Супрун-Крестова, Т. О. Тракало, Г. В. Ляшко // Scientific strategies in the context of global challenges “ISPC-SSCGC 2025” : proceedings of the II International scientific-practical conference, 16 Аpril 2025. – Poland, Warsawа, 2025. – Pp. 189–191.