Стародавні українські страви, як складова оздоровчого харчового раціону

Вантажиться...
Ескіз

Дата

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Ми провели аналіз особливостей приготування, рецептурного складу та оздоровчого впливу ряду автентичних українських страв, таких як саламаха, зубці, крупник, кваша, тетеря, книш, холодник. Оздоровчий вплив стародавніх українських страв обумовлений цінним складом природної сировини, з якої вони виготовлялись. Зокрема цільнозернові продукти містять комплекс біологічно активних речовин – вітамінів групи В, РР, токоферолів, каротиноїдів, фенольних сполук, макро- та мікроелементів, харчових волоокон, які є природними харчовими сорбентами We analyzed the features of preparation, recipe composition and health-improving effect of a number of authentic Ukrainian dishes, such as salamakha, zubtsi, krupnyk, kvasha, teterya, knysh, kholodnik. The health-improving effect of ancient Ukrainian dishes is due to the valuable composition of the natural raw materials from which they were made. In particular, whole grain products contain a complex of biologically active substances - vitamins of group B, PP, tocopherols, carotenoids, phenolic compounds, macro- and microelements, dietary fibers, which are natural food sorbents

Опис

Бібліографічний опис

Бажай-Жежерун, С. Стародавні українські страви, як складова оздоровчого харчового раціону / С. Бажай-Жежерун, К. Шевцова // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 7 листопада 2024 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2024. – С. 91–93.

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в