Застосування ферментних препаратів для оптимізації процесу пивоваріння

Вантажиться...
Ескіз

Дата

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Розглянуто сучасні тенденції пивоваріння, зокрема застосування ферментних препаратів для підвищення ефективності виробництва та якості пива. Ферменти сприяють інтенсивнішому розщепленню крохмалю і білків, що дозволяє збільшити вихід екстракту, скоротити тривалість оцукрювання та фільтрації, покращити процес бродіння і зменшити витрати на сировину. Експериментальні дані підтверджують ефективність ферментів Laminex® МАХ Flow 4G, Amylex 5T, Beerzym® AMYL HT, Neutrase 0,5L та Maturek. Зокрема, використання Maturek дозволяє знизити рівень діацетилу та скоротити час дозрівання пива. Результати підтверджують доцільність широкого застосування ферментів для стабілізації технологічного процесу, покращення якості готового продукту та економії ресурсів у пивоварінні.

Опис

Бібліографічний опис

Георгієнко, О. О. Застосування ферментних препаратів для оптимізації процесу пивоваріння / О. О. Георгієнко, Р. М. Мукоїд, В. П. Василів // Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства : тези ХІІІ Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів, 10-11 квітня 2025 р., м. Київ. – Київ : НУБіП, 2025. – С. 277–279.

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в