Дослідження насіння чорнушки посівної (Nigélla sativa L.), як пряно-смакової сировини для виробництва оздоровчих харчових продуктів

Вантажиться...
Ескіз

Дата

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Насіння чорнушки посівної містить ефірну олію (0,5–1,5%), жирну олію – до 40%; моносахариди: глюкоза, рамноза, ксилоза і арабіноза; тритерпенові сапоніни, білки, алкалоїди, гіркі та дубильні речовини; вітаміни групи В, Р, С, β-каротин, мінеральні речовини: Са, Fe, Na, К. Ми дослідили органолептичні показники насіння чорнушки посівної а також вміст вітамінів антиоксидантів – аскорбінової кислоти та рутину. Black cumin seeds contain essential oil (0.5–1.5%), fatty oil – up to 40%; monosaccharides: glucose, rhamnose, xylose and arabinose; triterpene saponins, proteins, alkaloids, bitter and tannins; vitamins of group B, P, C, β-carotene, minerals: Ca, Fe, Na, K. We investigated the organoleptic indicators of black cumin seeds as well as the content of antioxidant vitamins – ascorbic acid and rutin.

Опис

Бібліографічний опис

Дослідження насіння чорнушки посівної (Nigélla sativa L.), як пряно-смакової сировини для виробництва оздоровчих харчових продуктів / Д. Прилипенко, М. Пуник, С. Бажай-Жежерун, Д. Рахметов // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 7–11 квітня 2025 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2025. – Ч. 1. – C. 24.

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в