Особливості використання екстракту шпинату в йогуртах

Вантажиться...
Ескіз

Дата

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Водорозчинні екстракти шпинату проявляють антимутагенні властивості. Встановлено також антиоксидантний, протипухлинний та протизапальний ефект у біологічних системах, але не виявлено потенційної негативної естрогенної активності екстрактів шпинату або токсичного впливу на тварин. Результати цих досліджень свідчать про те, що екстракти шпинату можуть мати позитивний вплив, зокрема, забезпечувати хіміо- та нейропротекцію, проявляти протиракові та антивікові властивості. Water-soluble spinach extracts exhibit antimutagenic properties. Antioxidant, antitumor, and anti-inflammatory effects have also been demonstrated in biological systems, but no potential negative estrogenic activity of spinach extracts or toxic effects on animals have been identified. The results of these studies suggest that spinach extracts may have positive effects, including chemo- and neuroprotection, and anticancer and anti-aging properties.

Опис

Бібліографічний опис

Клещук, О. О. Особливості використання екстракту шпинату в йогуртах / О. О. Клещук, О. В. Дущак, В. В. Шутюк // Молочна промисловість від виробника до споживача: сучасні тренди та орієнтири : матеріали ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції у рамках Всеукраїнського форуму, 27 травня 2025 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2025. – С. 68–69.

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в