Використання заморожування, як перспективного способу зберігання сировини з підвищеним вмістом антоціанів

Вантажиться...
Ескіз

Дата

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Антоціани є цінними біофлавоноїдами, які надають рослинній сировині різноманітних кольорів та мають важливі біологічні властивості, включаючи антиоксидантну, протипухлинну, кардіопротекторну та бактерицидну дію. Дослідження підтверджують, що швидке, зокрема кріогенне, заморожування є найефективнішим способом збереження поживних речовин, включаючи до 90% антоціанів, у порівнянні з традиційними методами. Anthocyanins are valuable bioflavonoids that give plant raw materials various colors and possess important biological properties, including antioxidant, antitumor, cardioprotective, and bactericidal effects. Research confirms that rapid freezing, particularly cryogenic freezing, is the most effective way to preserve nutrients, including up to 90% of anthocyanins, compared to traditional methods.

Опис

Бібліографічний опис

Левківська, Т. М. Використання заморожування, як перспективного способу зберігання сировини з підвищеним вмістом антоціанів / Т. М Левківська , А. В. Марченко // Крок у науку: дослідження у галузі природничо-математичних дисциплін та методик їх навчання : тези доповідей Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю студентів, аспірантів і молодих учених, 20 листопада 2024 р., м. Чернігів. – Чернігів, 2024. – С. 60

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в