Використання білків тваринного походження у виробництві ковбас
Вантажиться...
Файли
Дата
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Нині сучасні технології м’ясних продуктів передбачають використання різноманітних препаратів рослинного і тваринного походження разом з основною сировиною. Основні вимоги при їх використанні – висока харчова цінність, функціональні властивості, близькі до властивостей м’язових білків, здатність поліпшити та стабілізувати якість готових виробів, стійкість при зберіганні та невисока вартість, простота застосування при складанні фаршевих композицій. Препарати рослинного походження: соєві білкові препарати, соєве модифіковане борошно, гороховий концентрат та паста, сочевиця тощо. Такі білки найбільш природно поєднуються з м’ясною сировиною та є натуральним продуктом, не містять у своєму складі консервантів, ароматизаторів, мають високу харчову та біологічну цінність, майже повністю засвоюються організмом людини.
Опис
Бібліографічний опис
Використання білків тваринного походження у виробництві ковбас / О. Гащук, О. Москалюк, Є. Цифра, В. Мельниченко // Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації : матеріали ІІІ-ої Міжнародної науково-практичної конференції, 15-16 травня 2025 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2025. – С. 197–198.