Сучасні тенденції пакувальних матеріалів в харчовій промисловості
Вантажиться...
Файли
Дата
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Розглянуто сучасні тенденції у використанні пакувальних матеріалів у харчовій промисловості, зокрема їстівних плівок і біорозкладальних полімерів. Особливу увагу приділено нанокомпозитам зі сріблом, які проявляють антимікробні властивості та здатні продовжувати термін зберігання продуктів. Наведено результати досліджень щодо ефективності плівок на основі хітозану й ПВХ з наночастинками срібла при пакуванні м’ясних виробів. Зазначено, що такі матеріали сприяють зниженню мікробіологічного забруднення і зберігають якість харчових продуктів, відкриваючи перспективи для подальших інновацій у галузі безпечного пакування.
Опис
Бібліографічний опис
Святненко, Р. С. Сучасні тенденції пакувальних матеріалів в харчовій промисловості / Р. С. Святненко, А. І. Маринін, В. М. Пасічний // Сучасні тренди і перспективи в галузі переробки м’яса і молока : програма та тези матеріалів V Міжнародної науково-практичної конференції, 18 вересня 2024 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2024. – С. 51–52.