Дослідження вуглеводного складу гідролізованих концентратів демінералізованої сироватки
Вантажиться...
Дата
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Обґрунтовано раціональні режими ферментації рідких концентратів сироватки та досліджено зміну вуглеводного складу. Встановлено, що завдяки спільній дії ферментного та заквашувального препаратів вдається досягти максимального зниження лактози від початкової концентрації (менше 1% у кінцевому продукті). Отримані концентрати є перспективним напівфабрикатом для використання в технології молочних продуктів. Перспективою подальших досліджень є визначення їх технологічних функцій і можливості зниження цукру в рецептурному складі молочних продуктів.
Опис
Бібліографічний опис
Дослідження вуглеводного складу гідролізованих концентратів демінералізованої сироватки / А. Михалевич, О. Мандюк, Г. Поліщук, У. Бандура // Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід, стан та перспективи : матеріали IV Міжнародної науково-практичної конференції, 24–25 жовтня 2024 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2024. – С. 83–84.
